John Carew. (Foto: TV 2)
John Carew. (Foto: TV 2)

Carews Inter-flørt har utløst telefon-boom

– De ringer fra både her og der, sier John Carew.

Oslo (TV 2): Det er snart et år siden sist Carew spilte fotball.

Men 33-åringen synes det er vanskelig å sette et endelig karrierepunktum, og etter flørten med Inter har interessentene plutselig begynt å melde seg igjen.

– Nå har det blusset opp igjen. Spesielt etter det med Inter har det ringt klubber og agenter både her og der, sier Carew til TV 2 Sporten.

– Det minnet fotballverdenen på at du fortsatt eksisterer?

– Det er sikkert en reaksjon etter at Inter kom på banen. Det har vært i media over stort sett hele verden. Det er bare sånn fotballverdenen er.

Carew savner ikke fotballen, men får seg ikke til å legge opp.

– Jeg har holdt på med fotball hele livet. Jeg savner ikke fotball akkurat nå, og holder på med mange ting som opptar meg mer, men å si at jeg har lagt opp er ikke lett. Det er ikke lett, understreker han.

Jeg må snart bestemme meg.

– Har du satt en frist for når du må bestemme deg?

– Nei, det har jeg ikke gjort. Men det er klart, jeg er 33 år, så jeg kan ikke vente altfor lenge. Kroppen vil ikke tillate å være borte fra fotballen så lenge jeg vil. Jeg må snart bestemme meg.

Det som eventuelt kan trigge Carew til å fortsette fotballkarrieren, er drømmen om å få oppleve et VM-sluttspill med Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet

carew (Foto: Scanpix)
carew (Foto: Scanpix)

– Ja, de siste to årene som aktiv før jeg tok den lange pausen var det hovedfokuset mitt – å få oppleve et VM med landslaget i nær fremtid. Det har vært hovedgrunnen. På klubbnivå har jeg opplevd alt. Det er ikke noe som står igjen å gjøre der, jeg har vært heldig og spilt med og mot de beste i verden gjennom karrieren. Men med landslaget mangler jeg et VM-sluttspill. Jeg har vært med på EM, og det var fantastisk, sier han.

– Var usikker på å dra til Milano
Carew har ingen formening på hvor han kan tenke seg å fortsette karrieren, dersom motivasjonen kommer tilbake. Interessen fra Inter ga ham verken mer eller mindre appetitt på fotball.

– Men det var hyggelig at en av verdens største klubber vil at jeg skal spille for dem, etter nesten et år uten fotball. Det er ikke mange spillere som kan skryte på seg det, sier han og ler.

Han var ute på sykkeltur i USA da han fikk en telefon om at Inter kunne vært interessert. Carew satte seg på et fly til London, der han så fikk kalde føtter.

Innerst inne visste han at formen ikke var god nok for klubben som for øyeblikket er nummer fem i Serie A.

Jeg syntes nesten det ville vært uhøflig om jeg ikke dro.

– Jeg var veldig usikker på om jeg skulle dra ned. Jeg dro det ut, for de hadde én idé. Jeg visste hva som var realiteten. Og da jeg kom ned, viste det seg at jeg hadde rett. De ville ha meg spilleklar til denne helga. Det ville jeg ikke være, under noen omstendigheter. Realistisk sett kunne jeg rukket de 4–5 siste kampene. Det var ikke det klubben var ute etter, sier Carew.

Men han føler det ville vært uhøflig å avlyse turen til Milano.

– Det var bra jeg dro ned dit og snakket med dem. Det er tross alt Inter vi snakker om. Jeg syntes nesten det ville vært uhøflig om jeg ikke dro. Så derfor reiste jeg og hadde en veldig hyggelig prat, men det var en ganske grei konklusjon på det, sier Carew.

John_Carew_1034218a copy (Foto: Mike Egerton)
John_Carew_1034218a copy (Foto: Mike Egerton)