Kjærgaard kan straffes for å ha satt idretten i vanry

Steffen Kjærgaard kan straffes for å ha satt idretten i vanry, men dopingsaken er trolig så gammel at han ikke kan straffes for den.

Det mener i alle fall lederen i påtalenemnda i Norges Idrettsforbund, Anstein Gjengedal i et intervju med procycling.no fredag.

Kjærgaard innrømmet omfattende doping i fjor høst. Som aktiv dopet han seg i en årrekke som medlem av det danske Chicky World-laget og deretter US Postal, der han kjørte sammen med Lance Armstrong.

Etter at karrieren tok slutt ble Kjærgaard sportssjef i Norges Cykleforbund, men i alle år, både som aktiv og sportssjef, benektet han kjennskap til doping.

Da bobla sprakk i fjor høst var han fortsatt sportssjef i sykkelforbundet, men ble umiddelbart permittert fra den jobben. Kontrakten hans gikk ut ved årsskiftet.

Styret i Norges Cykleforbund vedtok i siste del av januar å anmelde Kjærgaard for å ha satt idretten i vanry gjennom sin opptreden. I anmeldelsen ble det lagt ned påstand om ti års utestengelse fra idretten for Kjærgaards del. Dersom saken skulle ende med en så vidt streng straff, vil ikke Kjærgaard kunne drive med noen form for idrett organisert i idrettsforbundet i denne perioden, og han vil heller ikke kunne ha tillitsverv. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2