Mats Zuccarello Aasen
Mats Zuccarello Aasen

Frykter at VM ryker for Zucca

Dersom Mats Zuccarello Aasen signerer for New York Rangers er sjansen stor for at hockeyhelten mister VM, men en skade kan hindre landslagsspill også om han blir i Russland.

Mats Zuccarello Aasen er i forhandlinger med New York Rangers om en kontrakt. NHL-klubben tok for en stund siden kontakt med Zuccas agent og uttrykte interesse for å hente 25-åringen tilbake for resten av sesongen.

Drar tilbake på sine premisser
Hockeyhelten er interessert i en retur til USA, men ønsker da en enveiskontrakt som strekker seg over to-tre år. En enveiskontrakt vil sikre han NHL-lønn uansett og han vil da i prinsippet ikke bli sendt ned til farmerligaen. Ballen ligger nå hos Rangers.

– Jeg vil ha en enveiskontrakt som strekker seg over flere år. Jeg har vært med på opplegget med å bli sendt ned og ønsker ikke det igjen, sa Zuccarello til TV 2 da vi møtte hockeyhelten i februar.

Les også: Zuccarellos agent: – Kun aktuelt med langtidskontrakt med Rangers

Nå kan Rangers tilby ham en bedre avtale. Da frykter landslagssjef, Roy Johansen at VM ryker.

– Vi frykter at Rangers kommer med et tilbud han ikke kan si nei til nå, sier Johansen.

Sliter med håndskade
Men dersom Zuccarello blir i Metallurg Magnitogorsk kan han allikevel miste VM selv om sesongen der er over. «Zuccca» har slitt med smerter etter håndbruddet han pådro seg i mars i fjor, og skal etter planen opereres før neste sesong. Ønsket er å gjøre inngrepet til sommeren, men dersom Metallurg ser at restitusjonstiden kan bli lang er det en fare for at de ønsker å operere ham før VM i mai.

– Nå tilhører jeg en klubb som forventer at jeg er klar når sesongen starter, men jeg håper å få være med til VM, sier Zuccarello.

Men Roy Johansen tror ikke det skjer, og tror Ishockeyforbundet kommer til å få siste ord i saken.

– Han har vært i kontakt med Olympiatoppen og Toppidrettssenteret i forbindelse med de småskadene han har, og jeg tror ikke Metallurg kommer til å blande seg bort i det, sier Johansen.