Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson

Ferguson avviser Rooney-salg: – Jeg har allerede bannlyst to aviser

Sir Alex Ferguson møtte fredag pressen for første gang etter nederlaget mot Real Madrid i Mesterligaen.

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson ville ikke møte pressen etter tirsdagens 1-2-nederlag mot Real Madrid i Mesterligaen.

LES OGSÅ: Engelske aviser samstemte om Rooney: – Det er over

Skotten var illsint etter at Nani fikk et svært tvilsomt rødt kort og holdt seg i garderoben etter kampen.

Heftige Rooney-rykter
I kjølvannet av oppgjøret mot Real Madrid har engelske aviser spekulert heftig i at Wayne Rooney blir solgt til sommeren, siden stjernespissen ble vraket fra start til storkampen.

Fredag møtte imidlertid Ferguson opp på sin ukentlige pressekonferanse på Carrington, og det første han tok opp var Rooneys fremtid på Old Trafford.

– Skal vi ta Rooney-saken først – eller vil dere være seriøse, åpnet Ferguson pressekonferansen med.

Faksimile fra The Telegraph.
Faksimile fra The Telegraph.

LES OGSÅ: Alsaker om Rooney-spekulasjonene: – Blir ikke overrasket om Ferguson selger ham

– Bare tull
Før han slo fast:

– Det som har stått i avisene er bare tull. Jeg har allerede utestengt to aviser fra denne pressekonferanse, og de får ikke komme tilbake før de ber om unnskyldning for sine skriverier. Det er absolutt ikke et anstrengt forhold mellom meg og Wayne Rooney. Å skrive at vi ikke snakker med hverandre på treningsfeltet er rett og slett sprøyt, sa en bestemt Ferguson.

Ifølge Ferguson hadde Wayne Rooney ingen problemer med å bli vraket til oppgjøret mot Real Madrid.

– Han forstod årsakene til at jeg ikke startet med ham fordi det var kun av taktiske årsaker. Og ja, jeg mener jeg valgte rett. Vi gjør ikke alltid rett, men vi valgte rett mot Real Madrid. Danny Welbeck er den beste spilleren vi har med tanke på å bekle to roller. Vi måtte stoppe Xabi Alonsos evne til å kontrollere kamper, og det sørget Danny for, oppsummerte Ferguson, ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

LES OGSÅ: Profilerte United-fans støtter Rooney-salg

Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

– Wayne vil bli værende her neste år. Det har dere mitt ord på. Jeg har ingen som helst ting å utsette på ham

– Wayne blir her neste sesong
Ferguson understreker igjen at han ikke har noen planer om å kvitte seg med Rooney.

– Wayne vil bli værende her neste år. Det har dere mitt ord på. Jeg har ingen som helst ting å utsette på ham og han vil være involvert mot Chelsea på søndag, slo Ferguson fast.

Den meritterte manageren tok seg samtidig tid til å snakke om nederlaget mot Real Madrid, hvor et omstridt rødt kort til Nani sørget for at Manchester United kom i ubalanse og måtte se seg slått av det spanske storlaget på Old Trafford.

– Det er tungt å beholde troen når du ser hva som har skjedd de siste årene. Dette er tredje gang vi er blitt slått ut grunnet dommeravgjørelser. Det er tungt å takle, men vi er Manchester United og vi må bare jobbe videre. Vi har en viktig FA-cupkamp søndag. Jobben min er å få gutta som presterte fantastisk tirsdag til å levere igjen. Fansen var også fantastiske da. Vi skylder dem en god kamp, sa Ferguson ifølge United.no, som ikke angrer på at han droppet den offisielle pressekonferansen etter tapet.

– For å være ærlig så var det hyggelig å ta en ordentlig prat med Jose, et godt glass rødvin og slappe litt av. Mike er også flink på pressekonferansen. Han er så rolig. Jeg kommer til å bruke ham mer til det. Jeg har imidlertid fått roet med ned nå. Tirsdagen var bare nok en dag i historien til klubben vår. Det var ingen god dag, men det var nok en dag.

LES OGSÅ: Ferguson fnyser av Nani-rykter: – Vi vil tilby ham ny kontrakt

SETTER FOTEN NED: Sir Alex Ferguson nekter spillere under 23 år sportsbiler. (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
SETTER FOTEN NED: Sir Alex Ferguson nekter spillere under 23 år sportsbiler. (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Skal slå tilbake
Den mektige manageren på Old Trafford føler seg sikker på at Manchester United vil slå kraftig tilbake etter skuffelsen mot Real Madrid mot Chelsea i FA-cupkvartfinalen søndag.

– Det er min jobb å samle troppene, som var fantastiske på tirsdag. Det samme var fansen. Nå er det vår jobb å levere en strålende prestasjon på søndag, konkluderte Ferguson.