Steffen_Kj_rgaard_1007688i (Foto: Aas, Erlend)
Steffen_Kj_rgaard_1007688i (Foto: Aas, Erlend)

Vil ekskludere Kjærgaard i ti år fra idretten

Norges Cykleforbund har lagt ned påstand om at Steffen Kjærgård bør miste retten til medlemskap i Norges Idrettsforbund i ti år.

I høst innrømmet Steffen Kjærgaard å ha brukt doping da han var proffsyklist. TV 2 Sporten skrev i november at Norge Cyckleforbund (NCF) hadde besluttet å anmelde saken rundt Kjærgaard til domsutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF).

– Vi mener at det bør idømmes en straff. Lengden på det får være opp til NIFs domsutvalg, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til TV 2 Sporten den gangen.

Les også: Kjærgaard anmeldt til Norges Idrettsforbund

Har levert anmeldelsen
Nå har NCF levert den formelle anmeldelsen til NIF. Det skjedde etter at sykkelforbundet fattet et styrevedtak i saken mot den tidligere sportssjefen den 24. januar i år.

Det skriver procycling.no.

– Domsutvalget har mottatt anmeldelse fra forbundet. Denne er sendt til utøveren for tilsvar. Tilsvar er ennå ikke mottatt, sier leder i doms- og sanksjonsutvalget i NIF, Ivar Sølberg, til procycling.no.

Vil utestenge Kjærgaard i ti år
Forbundet har lagt ned påstand om at de vil utestenge sin tidligere sportssjef i ti år.

– Dersom NCF vinner frem med sin påstand, innebærer det at han blir ekskludert fra den organiserte idretten ved at han ikke kan ha medlemskap i en klubb tilsluttet NIF de neste ti årene. Han kan ikke ha tillitsverv og ikke drive med trening av utøvere, sier advokat Pål Kleven til procycling.no.

– Vi mener dette er graverende oppførsel, og at det er skjerpende fordi han har hatt en fremtredende rolle i NCF.

Da TV 2 Sporten skrev om saken i høst sa Tiedemann Hansen at de lar NIF ta hånd om hvor lenge Kjærgaard vil bli utestengt.

– Lovutvalget i NIF setter den straffeutmålingen. Det kan være alt fra to års utestengelse fra livsvarig utestengelse fra idretten. Det er vanskelig for oss å vurdere det ut fra de forholdene som ligger her, sa Tiedemann Hansen.