gerrardWeb
gerrardWeb

Annenhver Liverpool-drakt har «Gerrard» på ryggen

Mens United står for mer enn halvparten av det totale draktsalget. Se listen over spillerne som selger flest drakter her!

Dersom draktsalgene representerer en spillers popularitet, er Manchester Uniteds Robin van Persie Premier Leagues mest populære fotballspiller på balløya.

Etter overgangen fra Arsenal i fjor sommer, har nederlenderen inntatt en soleklar topplassering på listen over de spillerne som selger flest drakter.

Les også: Robin van Persie til Manchester United

Mer enn én av fire drakter solgt på det britiske markedet er prydet med storscorerens navn og nummer. Det kan med andre ord se ut som om Sir Alex Fergusons storinvestering lønner seg av såvel som på fotballbanen.

Kitbag.coms direktør, Andy Anson, sa til The Daily Mail at det ikke er noen overraskelse av van Persie topper listen.

– Han er en fotballspiller i verdensklasse og han har blitt en av de mest populære spilleren i Premier League. I tillegg er det veldig hyggelig at de to følgende plassene begge er engelske, sa Anson.

Artikkelen fortsetter under bildet!

persieweb
persieweb

United står for halvparten
En annen nykommer på listen er japanske Shinji Kagawa som står for nesten seks prosent av draktsalget. Det vil riktignok være en trygg antagelse å si at han selger langt bedre enn sine konkurrenter på det asiatiske markedet.

Av de fire øverste navnene er tre av fire fra den røde delen av Manchester, og alle på topp fem er fra enten Liverpool eller United. Tallene viser også at mer enn én av to drakter solgt på det engelske markedet er en Manchester United-trøye.

Les også: Her brenner Liverpool-fansen Torres sin drakt

Liverpools største draktselger er kaptein og klubblegende Steven Gerrard. Den 32 år gamle midtbanespilleren har til og med sett en oppsving i antallet drakter med sitt navn på denne sesongen.

Gerrard har klatret én plass på listen, og er i tillegg den spilleren som selger flest drakter i USA. Dette på tross av at det er Luis Suarez som har vært klubbens store stjerne denne sesongen. Spissen fra Uruguay må enn så lenge slå seg til ro med en femteplass. Innad i klubben har Gerrard en soleklar ledelse og mer enn annenhvert navn som trykkes på en Liverpool-drakt er «Gerrard».

Les også: Sjekk fredagens fotballrykter: – Daniel Agger har vekket Barcelonas interesse igjen

Til sammen står de ti øverste navnene på listen for men enn 60 prosent av det totale draktsalget, og blant de resterende tre av de «fem store» er det både overraskelser og selvfølgeligheter.

Artikkelen fortsetter under tabellen!

Statistikk for Storbritannia

Navn

Klubb

Nummer

Prosentandel av draktsalg

Robin van Persie

Manchester United

20

25,4 prosent

Steven Gerrard

Liverpool

8

8,2 prosent

Wayne Rooney

Manchester United

10

6 prosent

Shinji Kagawa

Manchester United

26

5,8 prosent

Luis Suarez

Liverpool

7

3,6 prosent

Eden Hazard

Chelsea

17

3,1 prosent

Paul Scholes

Manchester United

22

2,7 prosent

Fernando Torres

Chelsea

9

2,5 prosent

Sergio 'Kun' Aguero

Manchester City

16

2,2 prosent

Lukas Podolski

Arsenal

9

2,1 prosent

Tall fra kitbag.com

Inn med Podolski, ut med Lampard
Mange Manchester City-fans vil nok angre på pengebruken da Mario Balotelli forlot klubben i januar til fordel for AC Milan. 13 prosent av de solgte City-draktene har navnet til italieneren på ryggen, og kun Sergio Aguero har solgt flere.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Draktmontasje
Draktmontasje

I Chelsea er det nyervervelse Eden Hazard som har inntatt drakttoppen. Belgieren står for 3,1 prosent av det totale draktsalget, og imponerende 23 prosent innad i klubben. Klubblegenden og veteran Frank Lampard er ikke å finne på topp tre.

Les også: Giftet seg i Chelsea-drakt og tok «Chelsea» som mellomnavn

I Arsenal er det også en nykommer som topper listen. Lukas Podolski selger flest drakter for «The Gunners» knepent foran Jack Wilshere. Tyskeren sniker seg også såvidt inn på topp ti-listen.