Wayne Rooney
Wayne Rooney

Profilerte United-fans støtter Rooney-salg

Supportergrupperinger i England vil gi Sir Alex Ferguson sin fulle støtte dersom skotten bestemmer seg for å selge Wayne Rooney til sommeren.

Vil du se Premier League, Championship og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Etter at Wayne Rooney ble vraket til sesongens største kamp, oppgjøret i Mesterligaen mot Real Madrid tidligere denne uken, har engelske aviser nærmest vært samstemte i at den engelske landslagsspissen forlater Old Trafford i sommer.

LES OGSÅ: Engelske aviser samstemte om Rooney: – Det er over

Foreløpig er imidlertid ikke de engelske tabloidene like enige om hvem som eventuelt vil kjøpe Rooney. Lønnskravet på over 2,5 millioner kroner i uken kan nemlig skremme vekk interesserte klubber, hevder de.

Den engelske avisen The Guardian har snakket med talspersoner for en rekke profilerte United-supportere.

– Vi stoler alltid på Sir Alex Fergusons vurderingsevne, og dersom han bestemmer seg for å selge Rooney, så er nok det den riktige avgjørelsen

Støtter Ferguson – uansett
Dommen fra talspersonene er klar: Uansett hva som skjer med Rooney til sommeren så vil Manchester United-fansen støtte den avgjørelsen Sir Alex Ferguson kommer frem til.

Duncan Drasdo, som er formann i Manchester United Supporters' Trust, sier at Wayne Rooney ikke lenger er like viktig for klubben som angriperen var for 2-3 år siden.

– Alle kjenner til Rooneys talent, men mange har vært frustrerte over at han ikke har tatt de skrittene mange supportere forventet at han ville ta, sier Drasdo – som ikke vil protestere dersom Wayne Rooney blir solgt under sommerens overgangsvindu.

– Vi stoler alltid på Sir Alex Fergusons vurderingsevne, og dersom han bestemmer seg for å selge Rooney, så er nok det den riktige avgjørelsen og det beste for klubben, fastslår den profilerte United-supporteren.

Faksimile fra The Telegraph.
Faksimile fra The Telegraph.

– Dynamikken i troppen er annerledes
Redaktør for det anerkjente supportermagasinet Red News fanzine, Barney Chilton, mener Manchester United ikke lenger er like avhengig av Rooney.

– I deler av sin karriere har Rooney ikke prestert, og da presterte heller ikke Manchester United. Denne sesongen har dette endret seg. Dynamikken i troppen er annerledes etter at Robin van Persie kom inn. Rooney er ikke lenger den spilleren vi var avhengig av, sier han til The Guardian.

Han får støtte av skribenten John-Paul O'Neill, som er kommentator for Red Issue fanzine. Han mener at kontraktsbråket i 2010 og Rooneys flørt med erkerrival Manchester City førte til at angriperen ikke lenger har en like høy stjerne blant fansen.

– Da Ronaldo forlot klubben i 2009 trodde mange United-fans at Rooney virkelig ville sparke fra seg og markere seg som en av verdens beste fotballspillere. Men han har aldri kommet seg opp på det nivået, sier O’Neill, før han slår fast:

– Han fikk seg et «brudd» med United-fansen etter sitt transferkrav i oktober 2010. Forholdet til Sir Alex Ferguson har ikke vært det samme siden det, mener John-Paul O'Neill.

LES OGSÅ: Alsaker om Rooney-spekulasjonene: – Blir ikke overrasket om Ferguson selger ham

«BAD BOY»? Marca presenterer Wayne Rooney som engelsk fotballs bad boy. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
«BAD BOY»? Marca presenterer Wayne Rooney som engelsk fotballs bad boy. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

– Kanskje har Rooney stagnert
Heller ikke han vil klage dersom Ferguson nå bestemmer seg for å selge Wayne Rooney.

– Jeg mener at etter de prestasjonene Rooney har vist denne sesongen så var det riktig av Ferguson å vrake ham mot Real Madrid. Frem til det røde kortet var prestasjonene og taktikken «spot-on». Kanskje har Wayne Rooney nå stagnert og et klubbskifte vil gjøre ham godt, mener den profilerte United-skribenten.

DEBATT:
Tror du Sir Alex Ferguson selger Wayne Rooney i sommer, eller er det bare rykter?