Tøft tittelforsvar for Bøkko

Håvard Bøkko (26) får ingen enkel jobb med å forsvare sammenlagtseieren på 1500 meter i verdenscupfinalen på skøyter i helgen.

Bøkko gikk til topps i distansecupen på 1500 meter i fjor, mens han ble nummer to i 2010 og 2011.

Foran helgens vc-finale skiller det 56 poeng mellom ledende Zbigniew Bródka fra Polen og Bøkko. Seier i søndagens løp gir 150 poeng.

– Det hadde vært gøy å forsvare pokalen, men han har et solid forsprang og har vært bra de siste helgene (vant i Erfurt sist søndag). Det har vært jevnt, så alt kan skje. Hvis jeg ikke har regnet feil, så må han være på pallen (for å vinne sammenlagt) hvis jeg vinner løpet. Men det er åtte-ti løpere som kan vinne søndag, sier Bøkko til NTB.

26-åringen står uten verdenscupseier denne sesongen, men han har to annenplasser på 1500 meter. For hallingen vil verdenscupfinalen i Heerenveen gi en god pekepinn på formen snaut to uker før sesongavslutningen med VM enkeltdistanser i OL-hallen i russiske Sotsji.

– Det blir artig å komme til Sotsji og se hvordan det er der. Jeg håper å kjempe om VM-medalje på 1500 meter, og vi har også mål om medalje på lagtempo. Hvis alle er i form, er det mulig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2