Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: TV 2)
Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: TV 2)

Yttergård Jenssen om landslagsuttaket: – Konkurransen på midtbanen er knallhard

TILs Ruben Yttergård Jenssen lader opp til Albania-kampen og seriestarten med treningsopphold i Blackburn.

Blackburn (TV 2 Sporten): – Man merker at folk er veldig på, folk vil ha den plassen på laget, og det er veldig stor konkurranse om hvem som skal være i elleveren. Det gjør at du må stå på veldig på trening, og jeg tror det har gjort at vi har kommet oss et stykke videre og karret til oss flere poeng.

Det sier Ruben Yttergård Jenssen til TV 2 Sporten ved Blackburns treningsanlegg i Brockhall Village.

Inspirasjonstur
Her, 45 minutters kjøring nord for Manchester, tilbringer 24-åringen tre treningsdager med klubben til Morten Gamst Pedersen og Joshua King.

– Det er for å hente litt motivasjon og inspirasjon nå inn mot sesongen. Det er Tromsø som har satt i gang dette prosjektet, og målet er at både jeg og klubben skal ha nytte av det, sier Yttergård Jenssen.

Midtbanespilleren er ikke skremt over nivået, etter å ha deltatt på én A-lagstrening og en med reservene.

– Det er mindre taktikk og formasjonstrening, og høyere tempo. Det er mer trøkk og du merker at det er sterkere konkurranse mellom spillerne enn det er blant gutta hjemme, men skremmende er det ikke, forklarer han.

Kontrakten til mannen med 22 landskamper går ut etter sesongen, men Yttergård Jenssen mener bestemt at det ikke dreier seg om et prøvespill.

– Nei, dette er noe TIL har satt i gang, på samme måte som trenere har vært på utveksling.

Les også: Drillo tok ut Grindheim i landslagstroppen: – Han bør ikke være sjokkert

– Tøff konkurranse
Torsdag ble landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampen mot Albania den 22. mars tatt ut. Der er Yttergård Jenssen selvskreven.

Samtidig er Christian Grindheim tilbake i varmen, mens Per Ciljan Skjelbred ikke fikk plass. Det har han ikke gjort siden Frankrike-kampen i 2010.

– Jeg er ikke overrasket over å komme med lengre, jeg har jo vært jevnt over fast inne siden 2010. Men konkurransen er tøffere nå, og det viser jo dette uttaket også.

Les også: Se Kaspers (14) fantastiske Alsaker-parodi

– På midten der er vi jo en haug med spillere som Drillo mener det er minimal forskjell på, så da er treningene ekstra viktige. Man merker at det ikke går an å slippe seg ned et sekund.

– Er du uenig i at det er minimal forskjell?

– Hehe, tja, jeg ser at det er veldig tett der, jeg gjør det. Det er mange gode spillere som ikke er med i troppen, sier han og tenker på Skjelbred som igjen ble utelatt.

– Albania, det lukter tre poeng
Tromsø-spilleren med den gode venstrefoten mener vi er på vei inn i et meget godt, norsk landslagsår.

– Det ser veldig spennende ut. Vi har flere hjemme- enn bortekamper og har absolutt muligheten til å henge på Sveits, men vi må nok vinne stort sett det som er av gjenstående kamper.

– Albania, det lukter tre poeng. Samtidig er det annerledes enn for ti år siden, da man alltid vant mot de dårlige lagene. Nå har de faktisk en del OK fotballspillere, så det er viktig å være obs på det.

Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Siden Yttergård Jenssen kom inn som unggutt mot Montenegro i mai 2010, har det skjedd en aldri så liten ungdomsrevolusjon på landslaget. Særlig på midtbanen er det tøff kamp om plassen.

24-åringen ser for seg en sentral rolle i et lag som vil bygges rundt den gode 1990/91-årgangen.

– Jeg har tilegnet med masse erfaring og er vant med å ta ansvar i TIL, så de lederegenskapene jeg har er noe jeg forsøker å dyrke og bli enda flinkere til, sier Tromsøs visekaptein.