BEST IGJEN: Martin Fourcade vant 20 kilometeren i Sotsji. (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)
BEST IGJEN: Martin Fourcade vant 20 kilometeren i Sotsji. (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)

Norsk nedtur i OL-løypene: – Bambi på isen

Ingen norske blant de ti beste da Martin Fourcade vant.

Sotsji/Bergen (TV 2 Sporten):

De norske skiskytingsguttene hadde ingen god dag på jobben i OL-løypene i Sotsji.

Tarjei Bø ble best av de norske med en 15. plass.

– Det var veldig isete føre. Jeg tror jeg må velge andre ski på lørdag, for det var litt «bambi på isen», og mange fall der ute. Det var flere enn jeg som slet litt, sier Bø til TV 2 Sporten.

Les også: Russerne rotet til pallen for Tora Berger
Les også: OL-løypene skremte skiskytingsjentene

– Fryktelig vanskelig
Ole Einar Bjørndalen gikk med startnummer fem. Han fikk også problemer med lyset.

– Det var noen svinger det det nesten bare var is, så det var litt krevende å gå. Det er en høyresving der. De med tidlig startnummer og motlys så ingenting der, og da er det fryktelig vanskelig. Jeg var nære på selv to ganger, sier han.

Det var ikke bare de norske som hadde trøbbel.

– I dag var det raskt føre og vanskelig. Det er som på en golfbane. Det finnes et raskt alternativ med høy risiko, og den mer «safe» veien. Man må tenke litt når man går. Det var motlys, og når man kommer inn i svingen i 80 km/t er det vanskelig, forteller Björn Ferry.

Fourcade vant
Den franske verdenscupvinneren Martin Fourcade vant rennet 6,9 sekunder foran tyskeren Andreas Birnbacher. Ukrainske Sergej Semenov ble nummer tre.

Birnbacher skjøt ned 20 av 20 blinker, og ledet med 16 sekunder på Fourcade etter siste skyting.

Men franskmannen, som hadde en bom, var raskere i sporet og avgjorde 20 kilometeren til sin fordel på den siste runden i sporet.

Bø hadde en bom, og ble altså nummer 15. Erlend Bjøntegaard ble nest best av de norske på plassen bak Bø. Henrik L'Abee-Lund ble nummer 18.

Ole Einar Bjørndalen hadde to nuller på sine to første skytinger, men et tilleggsminutt på hver av de to siste skytingene gjorde at han endte på 24. plass.