Egil Drillo Olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Drillo tok ut Grindheim i landslagstroppen: – Han bør ikke være sjokkert

... men ingen Per Ciljan Skjelbred i Egil «Drillo» Olsens ferske Albania-tropp.

Ullevaal/Valle/Bergen (TV 2): Torsdag tok Egil «Drillo» Olsen ut troppen som skal møte Albania til den viktige VM-kvalifiseringskampen på Ullevaal 22. mars.

Norge ligger på andreplass i gruppe E, tre poeng bak Sveits. Albania følger bare ett poeng bak Norge.

Grindheim fikk sjansen
Christian Grindheim ble den trolig største overraskelsen i uttaket til landslagssjefen, men Drillo mener ikke VIF-spilleren bør være overrasket.

Les også: Christian Grindheim tilbake til Vålerenga

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger på ham. Det er en spiller som jeg kjenner godt så godt, og som kjenner oss godt. Jeg vet hva jeg får med Christian, sier Drillo til TV 2 Sporten.

– Han blir vel kanskje litt sjokkert nå?

– Nei, han bør ikke det. Han har vært mye inne tidligere, sier Drillo, før han ombestemmer seg.

– Litt overrasket er han kanskje.

Fornøyd Grindheim
Grindheim selv har kun spilt noen få treningskamper for Vålerenga etter å ha blitt leid ut fra FCK og fikk nyheten om landslagscomebacket på Valle torsdag formiddag.

– Jeg trodde det måtte mer enn treningskamper til, men det blir moro å møte gamle kjente igjen. Jeg snakket med Egil da jeg ble satt ut og mange unggutter tok ansvar og fikk gode resultater. Benken i FCK er ikke godt nok for å være med på landslaget, men det tenner meg at jeg har vært ute i kulden, sier Grindheim til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

grind
grind

Han mener selv det har «gått greit» etter returen til norsk fotball denne vinteren.

– Når man får spille jevnt og trutt kommer selvtilliten. Jeg er glad for å ha fått en ny sjanse til å vise hva jeg står for.

Ingen Skjelbred
Per Ciljan Skjelbred har etter hvert fått rikelig med spilletid i Hamburg. Trønderen har imponert i Bundesliga den siste tiden, men Drillo fant ikke plass til den tidligere RBK-spilleren i troppen.

– Han gjør det bra, men spiller sjelden 90 minutter. Han blir ofte byttet ut eller kommer inn. Det har vært litt ujvent, men han er for all del i bra form, god fysisk form og har stor kapasitet. Han er ikke langt unna, sier Drillo til TV 2 Sporten og understreker at han ikke bare vurderer spillerne ut fra antall minutter.

Han var nær en plass i troppen, sier landslagssjefen.

– Jeg synes selvsagt det er trist at jeg ikke ble tatt ut. Men nå skal jeg jobbe knallhardt her i Hamburg fremover, så håper jeg å bli tatt ut neste gang, sier Skjelbred til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

skjelbred
skjelbred

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener uttaket er et signal på at Drillo har mer sansen for Grindheim enn Skjelbred.

– Jeg synes Grindheims kurve på landslaget var nedadgående. Så har det kommet yngre krefter og erstattet ham. Timingen er litt rar, og i lys av det er det jo rart at man ikke kaller inn Skjelbreid. Han vet vel ganske godt hva han får der, men han er kanskje ikke så begeistret for det. Kampen spilles på det vanskeligste tidspunktet for et norsk landslag. Da er det rart at han ikke tar sjansen på en formspiller som spiller fast i Bundesliga, mener Alsaker.

Usikkert med Hangeland-makker
Vegard Forren har vært makker til landslagskaptein Brede Hangeland i de to siste kvalifiseringskampene, men i januar gikk den tidligere Molde-spilleren til Southampton og har fortsatt ikke fått sin debut i Premier League.

Les også: Vegard Forren scoret på volley mot Liverpool

– Det er skuffende. Jeg hadde håpet at han skulle få spille på førstelaget tidligere. Jeg er ganske sikker på at han får sjansen før eller siden, spørsmålet er bare når. Jeg håper han kommer på banen før vi møter Albania, sier Drillo.

Vadim Demidov gikk på utlån til Celta Vigo i vinter. Den tidligere Rosenborg-spilleren har fått flere sjanser for Dan Eggens gamle klubb, og kan bli Brede Hangelands makker mot Albania nå som han er tilbake.

– Det er noe vi skal se på. Vi har fire stoppere i troppen, og vi får en indikasjon på formen på trening før kampen mot Albania, forteller Drillo.

Må vinne resten
Drillo fikk spørsmål om hvordan han nå ser på mulighetene til å kvalifisere seg til VM i Brasil.

– Albania er dessverre litt bedre enn det jeg hadde ventet. Tipset mitt er at vi ligger godt an til play off. Men vi kan også vinne gruppen. Da må vi vinne resten av kampene, sier Drillo.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener uansett at Albania ikke skal være noen målestokk for Drillos menn.

– Selv om Albania er bedre enn mange tror, er dette et lag vi skal slå greit. Hvis ikke har vi ikke noe i VM å gjøre. Sveits er vår eneste konkurrent, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Disse ble tatt ut til kampen mot Albania:

Rune Almenning Jarstein, Viking
Espen Bugge Pettersen, Molde
Mohammed Abdellaoue, Hannover
Valon Berisha, Red Bull Salzburg
Vadim Demidov, Celta Vigo (utlån fra Eintracht Frankfurt)
Magnus Wolff Eikrem, Molde
Tarik Elyounoussi, Rosenborg
Vegard Forren, Southampton
Christian Grindheim, Vålerenga (utlån fra FC København)
Brede Hangeland, Fulham
Vegar Eggen Hedenstad, Freiburg
Markus Henriksen, AZ Alkmaar
Erik Huseklepp, Brann
Tom Høgli, Club Brugge
Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø
Joshua King, Blackburn
Håvard Nordtveit, Borussia Mönchengladbach
Jonathan Parr, Crystal Palace
Tore Reginiussen, Rosenborg
John Arne Riise, Fulham
Alexander Søderlund, Haugesund