lav (Foto: AP)
lav (Foto: AP)

Lavezzi-scoring da PSG tok seg til kvartfinale

Ezequiel Lavezzi feiret vilt etter å ha utliknet og bidratt til å sende den pengesterke klubben videre i Mesterligaen.

Oslo (TV 2 Sporten): David Beckham ble sittende på benken og Zlatan Ibrahimovic sonet karantene etter det røde kortet i det omvendte møtet, men PSG sikret likevel avansement til kvartfinalen for første gang siden 94/95-sesongen.

Hovedstadsklubben ladet opp med et meget overraskende 0-1-tap mot lille Reims og startet svakt også foran egne fans onsdag kveld.

I en meget sjansefattig første omgang tok Valencia tak, hadde ballen mye og kunne tatt ledelsen da Roberto Soldado testet keeper Sirigu etter et kvarters spill.

Stort mer skjedde ikke foran de to målene før hvilen selv om Valencia var det beste laget, og noe av det som skapte mest spenning på tribunene var da David Beckham tok turen opp fra benken for å varme opp.

Engelskmannen kom ikke på banen, men ti minutter etter hvilen fikk han se spanjolene ta ledelsen. Brassen Jonas tok med seg ballen fremover og fra rundt 20 meter feide han kula i hjørnet. Det var den 50. scoring satt inn av en brasilianer i Mesterligaen denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

eze
eze

Valencia var på det tidspunktet kun én scoring fra avansement, men etter 66 minutter svarte hjemmelaget. Innbytter Gameiro vant ballen på midten, tråklet seg forbi to Valencia-spillere utenfor 16-meteren og ballen falt ned i bena på en ensom Ezequiel Lavezzi. Hans første avslutning gikk rett på keeper Guaita, men på returen var spissen nådeløs.

I gledesrusen rev Lavezzi av seg drakten og pådro seg et gult kort av typen trenere og ledere setter svært liten pris på. Valencia klarte aldri å svare etter dette, og PSG tok seg videre til kvartfinalen mye på grunn av en sterk bortekamp i Spania.

Hjemme på Parc des Princes har blåtrøyene nå spilt hele 23 kamper i europacupene uten nederlag. Sist tap kom mot Hapoel Tel Aviv i 2006.

Selv ikke de mest ivrige skottene trodde på Celtic-avansement etter 0-3-tapet mot Juventus i Glasgow for to uker siden, men de hvite og grønne yppet seg tidvis før pause i Torino. Det lille håpet forsvant definitivt da Alessandro Matri satte inn en retur midtveis i første omgang. Fabio Quagliarella satte inn 2-0 for Juventus 25 minutter før slutt etter strålende forarbeid av Andrea Pirlo og Fabio Quagliarella.

PS! Lavezzi er mestscorende argentiner i Mesterligaen denne sesongen sammen med ikke ukjente Lionel Messi.
PS2! Carlo Ancelotti ble onsdag den andre treneren i historien som har ledet fire klubber til kvartfinale i Mesterligaen (Juventus, Milan, Chelsea og PSG). Den andre er José Mourinho.

Slik startet de to lagene:

PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Silva, Maxwell, Matuidi, T.Motta, Chantôme, Lucas Moura, Pastore, Lavezzi.

Valencia: Guaita, Barragán, V.Ruiz, Mathieu, Cissokho, Albelda, T.Costa, Feghouli, D.Parejo, Jonas, Soldado.