afp (Foto: AFP)
afp (Foto: AFP)

Ferguson og United kan bli straffet for presseboikotten

UEFA har åpnet sak etter at Sir Alex Ferguson nektet å stille på pressekonferansen etter Mesterliga-exiten.

Oslo (TV 2 Sporten): Det europeiske fotballforbundet melder onsdag kveld at de skal se nærmere på det som skjedde i etterkant av oppgjøret på mot Real Madrid på Old Trafford.

Sky Sports skriver at Manchester United og manager Sir Alex Ferguson kan bli straffet etter at manageren nektet å stille på den obligatoriske pressekonferansen etter 1-2-tapet.

En rasende Ferguson holdt igjen spillerne i garderoben etter kampslutt, og heller ikke noen av dem snakket med media på vei gjennom pressesonen. Bakgrunnen for irritasjonen var den omdiskuterte utvisningen av Nani på stillingen 1-0 til engelskmennene.

Sendte Phelan
Den eneste fra Manchester United som uttalte seg til pressen etter Mesterliga-exiten var assistent Mike Phelan.

– Manageren er i en tilstand som gjør det umulig for ham å prate om kampen og dommeren. At jeg sitter her, og ikke han, sier egentlig alt, sa vikar Phelan på pressekonferansen.

Ferguson var tydelig opprørt da tyrkiske Cüneyt Cakir trakk opp det røde kortet og nærmest skubbet vekk en person får benken før han hastet ned på sidelinjen for å snakke med fjerdedommeren.

Se høydepunkter fra kampen (video med tillatelse fra Viasat Fotball):

702288

Skjelte ut nordmann
Men han var ikke den eneste sin fikk gjennomgå. På vei inn gjennom spillertunnelen etter kampen skal Ferguson ha liret av seg den ene mindre fine glosen etter den andre mot den norske UEFA-delegaten Jon Jamessen.

Frida Nordstrand var på jobb som reporter fra indre bane for svenske Viasat i Manchester. Hun havnet dermed midt i heksegryten da United-leiren raste videre.

– Dette var mer enn jeg noensinne har opplevd. Sir Alex sprang rett til UEFAs pressesjef (Jamessen) og skrek at det var det verste han hadde vært med på. Så mange banneord kom ut av hans munn at jeg absolutt ikke kommer til å gjenta dem foran kamera, sier Nordstrand til Aftonbladet.

Hun forteller videre at politi måtte skille dommerne fra spillere fra begge lag.

– De prøvde å skille både Sir Alex og dommerne. Riktig, riktig, riktig triste scener, han var utrolig irritert. Det kom bokstavelig talt nesten røyk ut av ørene på ham, sier Nordstrand om Ferguson.