BaleInterWeb (Foto: GIUSEPPE CACACE, © GC/lk)
BaleInterWeb (Foto: GIUSEPPE CACACE, © GC/lk)

Villas-Boas advarer Inter: – Bale er enda bedre nå

Han terroriserte dem for to år siden. I kveld kan det være duket for reprise.

Følg Tottenham - Inter fra 21.05

Waliseren har vært i nærmest overnaturlig form de siste månedene, og har notert seg for ikke mindre enn syv mål på sine siste fem seriekamper.

I tillegg vil det å se Inter Milan på motsatt banehalvdel vekke gode minner hos Bale. Det var nettopp mot «Nerazzurri» Bale virkelig presenterte seg for det internasjonale publikum, med sitt minneverdige hat trick for snart to og et halvt år siden.

Les også: Sjekk torsdagens fotballrykter: – Tottenham vil snyte United for stortalent

Harry Redknapp sa allerede da at Bale hadde tatt enorme skritt.

Les også: Italiensk mareritt for Tottenham

– For ett år siden var han ikke i nærheten av å være den spilleren han er i dag. Han utvikler seg hele tiden, og Tottenham er klubben hvor han hører hjemme. Ingen klubb ville noen gang vurdert å selge ham, sa Redknapp den gang.

Se hva Harry Redknapp hadde å si rett etter oppgjøret på Guzeppe Meazza.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

466007

I etterpåklokskapens lys må man gi Redknapp en fjær i hatten. Bale spiller fremdeles for Tottenham, og det er høyrebacker over hele England som etterhvert har fått kjenne på den samme følelsen den bakre fireren til Inter hadde den kvelden på Guzeppe Meazza.

Les også: Ekspertene mektig imponert: – Bale er der oppe med Robin van Persie og Luis Suárez

Nåværende Tottenham-manager Andre Villas-Boas er også klar på at Bale har utviklet seg voldsomt siden oppgjøret i Milano.

– Han er enda bedre nå. Han har blitt en anderledes spiller, en større spiller og en mer komplett spiller, sier portugiseren.

Tottenham - Inter, ikke Bale - Inter
Andre Villas-Boas får mye oppmerksomhet for sin unge alder, men heller ikke Inters manager er av den eldgamle sorten.

Andre Stramaccioni fylte nettopp 37 år, og har snart hatt hovedansvaret for den italienske storheten i ett år.

Les også: Ranieri fikk sparken i Inter

Artikkelen fortsetter under bildet!

Inter-trener Andrea Stramaccioni har svært mange mann ute i kveldens cupkamp mot Roma  (Foto: Vadim Ghirda, © VG AMB**LON**)
Inter-trener Andrea Stramaccioni har svært mange mann ute i kveldens cupkamp mot Roma (Foto: Vadim Ghirda, © VG AMB**LON**)

Stramaccioni har også fått med seg Bales gode form i den hjemlige ligaen, og applauderer han som en av de mest komplette spillerne i Europa. Han gjør det samtidig klart at ikke alt kommer til å handle om 23-åringen i kveld.

– Selv om Bale er i storslag, har Tottenham mange gode spillere og det har vi også. Det er Tottenham mot Inter, ikke Bale mot Inter, sier Stramaccioni.

Mesterligaen i sikte
Tottenham har vært i meget god form den siste tiden. Ser man bort fra tapet i FA-cupen mot Leeds, må man helt tilbake til 9. desember for å finne sist gang noen slo Villas-Boas' gutter. Tolv strake kamper uten tap i Premier League er også tangering av klubbrekorden.

Se Villas-Boas snakke med TV 2 om Gareth Bale.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

700662

Søndagens kamp mot Arsenal sendte dem 7 poeng foran erkerivalen fra London, og det begynner for alvor å se ut som om det igjen kan bli spilt Mesterliga-fotball på White Hart Lane neste år.

Les også: Ett magisk minutt på White Hart Lane

Emmanuel Adebayor ble båret av banen på båre mot Arsenal med en skadet ankel, og vil ikke bli å finne i dagens startellever. Jermain Defoe var derimot tilbake, og kommer mest sannsynlig til å starte på topp.

I tillegg spekuleres det i om Brad Friedel vil erstatte Hugo Lloris i målet da amerikaneren har hatt en tendens til å stå det som er av cup-kamper for Villas-Boas.

Artikkelen fortsetter under bildet!

baleavbWeb (Foto: EDDIE KEOGH, © CLH/)
baleavbWeb (Foto: EDDIE KEOGH, © CLH/)

For portugiseren vil det selv bli et gjensyn med en gammel kjenning når «Nerazzurri» kommer ut på White Hart Lane i kveld. Han jobbet selv under Mourinho da «The Special One» satt i sjefsstolen i Inter.

Les også: Tottenhams nye manager har signert

– Det var en vanskelig tid for meg. Jeg ville være mer involvert i førstelaget, og jeg og José ble enige om at vi skulle avslutte samarbeidet. Det var et tøft valg, men i ettertid kan det virke som om det var det riktige for meg, sier Villas-Boas før kveldens kamp.

– Vi frykter ingen
Inter på sin side har ikke hatt den samme gode formen i hjemlig serie som den Tottenham kan vise til.

På de siste tolv kampene i Serie A har de kun vunnet tre, og spesielt borteformen deres har vært et sørgelig kapittel. På sine siste åtte bortekamper hjemme i Italia har de kun samlet fire poeng og de har sluppet inn hele 19 mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

militoweb (Foto: GIUSEPPE CACACE, © GC/AC)
militoweb (Foto: GIUSEPPE CACACE, © GC/AC)

Les også: Inters stjernespiss ute for sesongen

Italienerne har også skadeproblemer på topp da Diego Milito er ute resten av sesongen, men selv om de blant annet vurderte John Carew som en mulig kortsiktig erstatter kan det se ut som om de har løsningen i sin egne rekker.

Rodrigo Palacio har i løpet av sesongen vært direkte involvert i hele 23 scoringer, og senest forrige helg mot Catania stod den argentinske 31-åringen for begge målene da Inter kom tilbake etter å ha ligget under 1-0.

Artikkelen fortsetter under bildet!

palacioWeb (Foto: Antonio Calanni, © AC AP)
palacioWeb (Foto: Antonio Calanni, © AC AP)

Inter-stopper Juan er klar på at de har alle intensjoner om å gjøre livet vanskelig for Tottenham i kveld.

– Bale er en fantastisk spiller, men jeg og laget mitt frykter ingen. Jeg tror vi kan spille vår egen fotball og gjøre det bra, sier brasilianeren.