skullweb
skullweb

Norge slipper å møte Premier League-stjerner

– Jeg er ikke veldig overrasket, sier Tor Ole Skullerud til tv2.no.

Englands U21-sjef, Stuart Pearce, har innsett at han ikke får med seg hverken Danny Welbeck eller Jack Wilshere til Israel og U21-EM i juni. Det skriver The Daily Mail i dag.

Arsenal-manager Arsène Wenger har tidligere uttrykt bekymring for Wilsheres form dersom han skulle delta i den to uker lange turneringen, men nå ser det altså ut som om han i alle fall får viljen sin der.

Les også: Norge til EM med festfotball

Hovedårsaken er derimot ikke først og fremst franskmannens motvilje. Både Welbeck og Wilshere blir sett på som viktige brikker på Englands A-lag, og kommer til å være med i troppen som drar til Rio de Janeiro for å møte Brasil i en treningskamp den 2. juni.

Pearce sa selv at de to ikke vil være aktuelle for mesterskapet.

– Jeg og Roy (Hodgson) har hatt en prat om temaet, og mest sannsynlig vil ikke ikke Jack (Wilshere) bli vurdert. Danny (Welbeck) er helt uaktuell. Begge får sin erfaring med A-laget slik det er nå.

Manchester Uniteds Welbeck har allerede fått 38 kamper for klubb og landslag denne sesongen, og gjorde senest tirsdag en god figur da United ble slått ut av Mesterligaen av Real Madrid.

Les også: Ronaldos takk for sist til Drømmenes teater

Trener for det norske U21-landslaget Tor Ove Skullerud sier at han ikke er overrasket over nyheten, men legger samtidig ikke skjul på at det er to veldig gode spillere Norge slipper å møte.

– De var ikke involvert i noen av kampene mot oss i kvalifiseringen, og de har mange å velge i der borte. De har profiler nok til å mønstre en veldig sterk ellever, men det er klart det er to gode enkeltspillere vi slipper å møte, sa Skullerud til tv2.no.

Og Skullerud har rett. Norge må fortsatt forvente motstand av blant andre Wilfried Zaha, Jack Butland, Alex Oxlade-Chamberlain og Tom Carroll. Alle spillere som er spådd en stor fremtid på fotballøya.

– Kommer til å mase i 66 år til
Dette betyr derimot ikke at Pearce er fornøyd med å miste to av sine største stjerner. Han mener det kan være skadelig for utviklingen deres å ikke delta på denne typen turneringer.

– Dersom du ser på lagene som har vunnet store turneringer - Frankrike, Spania - så kan du spore de lagene tilbake til gode opplevelser på ungdomsnivå

Les også: Skullerud overtar U21-landslaget: – Veldig glad for å få sjansen

Inkludert i denne listen bør også Tyskland være, som slo nettopp England i finalen i U21-EM for snart fire år siden. Med på 4-0-triumfen var spillere som Manuel Neuer (Bayern München), Mats Hummels (Dortmund), Mesut Özil og Sami Khedira (begge Real Madrid).

– Jeg har mast om dette i seks år og jeg kommer til å mase om det i 66 år til, helt til noen faktisk hører på meg, avsluttet Pearce.

Artikkelen fortsetter under bildet!

pearceweb
pearceweb

– I en ideell verden kan vi velge og vrake
Dette er en tematikk som også kan komme til å berøre Norge. Tor Ove Skullerud er helt enig med Pearce, og forteller at i en ideell verden skal man kunne velge mellom alle spillerne i den aktuelle aldersklassen.

– Det er en fantastisk arena for utvikling, og det er en glimrende mulighet for unge spillere til å få en uvurdelig erfaring, sier han.

Les også: King håper å rekke Albania-kampen

Grunnen til at dette i det hele tatt har blitt en tema akkurat nå, er at mesterskapet ble flyttet frem to uker. Dermed kolliderer det med flere privatlandskamper på seniornivå.

– Nå har det blitt slik at noen er så gode at de blir tatt med i A-lags troppen, og det skal vi jo selvfølgelig være glade for. Men resultatet blir dermed at vi ikke kan velge og vrake blant alle, avslutter Skullerud.