Frida Nordstrand
Frida Nordstrand

Svenske Frida ble øyenvitne til Fergie-slakten: – Det sto røyk ut av ørene på ham

Flere detaljer avslørt rundt dramaet i spillertunnelen.

Se høydepunkter fra dramaet i saken!

Vrakingen av Wayne Rooney, drømmetreffet til Luka Modric og den hjemvendte sønn Cristiano Ronaldos seiersmål til tross – gårsdagens utvisning av portugisiske Nani er det eneste store samtaleemnet etter tirsdagens Mesterliga-drama i Manchester.

Låste garderoben
Etter kampslutt nektet Alex Ferguson egne spillere å uttale seg til pressen, og sendte assistent Mike Phelan i gapet på den ventende pressen.

– Manageren er i en tilstand som gjør det umulig for ham å prate om kampen og dommeren. At jeg sitter her, og ikke han, sier egentlig alt, sa vikar Phelan til media i presserommet.

Arild Stavrums blogg: - Nani-utvisningen et argument for videodømming

Skottens oppførsel på vei ut av Drømmenes teater – for anledningen forvandlet til et rødt mareritt – fortalte også i klartekst hva Sir Alex mente om avgjørelsen. Først raste managerveteranen mot dommerapparatet da utvisningen var et faktum. Deretter fulgte kaptein Rio Ferdinand opp med ironisk applaus til den tyrkiske dommeren Cakir ute på gressteppet.

Deretter skal F-ordene ha fortsatt å hagle mot den norske Uefa-delegaten Jon Sindre Jamessen på vei gjennom spillertunnelen.

Se høydepunkter fra kampen (video med tillatelse fra Viasat Fotball):

702288

Mourinho avbrøt intervju
Frida Nordstrand var på jobb som reporter fra indre bane for svenske Viasat i Manchester i går. Hun havnet dermed midt i heksegryten da United-leiren raste videre.

– Dette var mer enn jeg noensinne har opplevd. Sir Alex sprang rett til Uefas pressesjef (Uefa-delegat Jon Jamessen, red.anm.) og skrek at det var det verste han hadde vært med på. Så mange banneord kom ut av hans munn at jeg absolutt ikke kommer til å gjenta dem foran kamera, sier Nordstrand til Aftonbladet.

Les også: Dommeren slaktes etter Nani-utvisningen: – Katastrofal dømming!

Ifølge Nordstrand var det ikke bare Ferguson som slaktet dommeren etter at TV-kameraene var blitt nektet videre adgang. Også Nemanja Vidic og Rio Ferdinand skal ha sagt klart ifra hva de mente om kortet som forandret kampen.

– Mourinho hadde akkurat startet å gjøre et intervju, men avbrøt det for å gå og prate med Sir Alex, eller i hvert fall blande seg i situasjonen. Etter den episoden var det en rekke United-spillere, blant annet Nemanja Vidic og Rio Ferdinand, som applauderte dommeren sarkastisk og skrek saker og ting, sier Nordstrand om dramaet.

Hun forteller videre at politi måtte skille dommerne fra spillere fra begge lag.

Engelske aviser: Fergie Real Mad»

– De prøvde å skille både Sir Alex og dommerne. Riktig, riktig, riktig triste scener, han var utrolig irritert. Det kom bokstavelig talt nesten røyk ut av ørene på ham, sier Nordstrand om Ferguson.

Fra å lede 1-0, snudde kampbildet seg dramatisk etter det røde kortet på Old Trafford. To Real-scoringer sørget for at de suverene serieledernes Europa-eventyr endte før det virkelig hadde startet. Dermed er Real Madrid og José Mourinho klare for kvartfinale med 3–2 sammenlagt.

TV 2 Sporten har ikke lykkes å komme i kontakt med Jon Jamessen onsdag.