Boogerd (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)
Boogerd (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)

Ny Rabobank-stjerne innrømmer doping

Michael Boogerd innrømmer bruk av forbudte stoffer gjennom store deler av sin karrière.

I januar sto Michael Ramussen frem og innrømmet omfattende dopingbruk. Nå står også en av danskens hjelperyttere Michael Boogerd frem og innrømmer bruk av forbudte stoffer gjennom store deler av sin sykkelkarrière.

Rytteren skal ifølge Cyclingnews.com ha stått frem på hollandsk tv og innrømmet bruk av EPO, blodtransfusjoner og kortison.

Les også:Armstrong utelatt fra jubileumsvideoen til Tour de France
Les også:Kristoff reddet av hjelmen etter krasj i Paris-Nice

Selv om Boogerd tilstår doping så påstår han at han kun har brukt midlene i oppbyggingsfasen og derfor alltid har syklet Tour de France som ren. Han endte i 1999 som nummer fem i sammendraget, og i 2007 var han en av Michael Rasmussens viktigste hjelperyttere før dansken ble sendt hjem av sitt eget lag.

– Boogerd sier han kun brukte doping i oppbyggingsfasen, og derfor syklet Tour de France «ren». Ha, ha, dagens morsomste! Skriver TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad på Twitter.

Rasmussen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Rasmussen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

I 2002 vant Boogerd også en etappe i touren etter å ha holdt ryttere som Carlos Sastre og Lance Armstrong bak seg etter å ha ligget lenge sammen i brudd.

– Jeg skjønner at folk er mistenksom til den seieren nå, sier han til tv-kanalen.

Hollenderen avviser også at han har hatt noe med dopinglegene Francesco Conconi, Michele Ferrari og Eufemiano Fuentes å gjøre.

Boogerd blir den siste av en lang rekke Rabobank-ryttere som har tilstått doping. Fra før av har Michael Rasmussen, Danny Nelissen, Marc Lotz, Thomas Dekker, Levi Leipheimer og Grischa Niermann alle innrømmet bruk av forbudte stoffer.