Ronaldo knuste Uniteds mesterligahåp

Cristiano Ronaldo dempet målfeiringen sin da han sikret 2-1-seier mot gamleklubben Manchester United og sendte Real Madrid videre til kvartfinale med 3-2-sammenlagt i mesterligaen tirsdag.

Mesterligaexiten var vond å svelge for Manchester United-fansen. Ronaldo spilte for klubben i seks år og var svært populær på Old Trafford.

Returkampen ble akkurat så dramatisk som mange hadde spådd. At det var Ronaldo som skulle bli avgjørende, var ikke overraskende. Portugiseren sto med sju scoringer i mesterligaen denne sesongen foran tirsdagens kamp. Han scoret også Reals mål i det første oppgjøret på Santiago Bernabéu, som endte 1-1.

Etter en målløs første omgang, var det United som åpnet best etter hvilen. Et innlegg fra Nani gikk i kneet til Real-forsvarer Sergio Ramos og i mål.

United lå an til å ta seg til kvartfinale, men vendepunktet i kampen kom åtte minutter senere. Da fikk Nani et strengt rødt kort for farefullt spill, og United måtte dermed spille over en halvtime med ti mann. United-manager Alex Ferguson var rasende på dommeren, men protestene hjalp lite.

Etter utvisningen tok det ikke lang tid før Real Madrid kom tilbake i kampen. 66 minutter var spilt da innbytter Luka Modric sendte i vei et langskudd som gikk via stolpen og inn. Tre minutter senere var kampen snudd. Gonzalo Higuaín fant Cristiano Ronaldo på bakerste stolpe, og han satte inn seiersmålet. Mens lagkameratene jublet vilt, var superstjernen forsiktig med å feire scoringen på sin gamle hjemmebane. (©NTB)