Gro Hammerseng og Anja Edin. (Foto: TV 2)
Gro Hammerseng og Anja Edin. (Foto: TV 2)

Gro Hammerseng gir seg på landslaget: – Nå er det Anjas tur

En sliten kropp gjør at den tidligere landslagskapteinen vil prioritere Larvik og mammarollen.

32-åringen har vært kaptein på det norske landslaget i en årrekke og er en bauta for Larvik.

Etter at hun fikk barn med lagvenninne og samboer Anja Edin i februar 2012 har hun ikke vært på landslaget.

Det har derimot Edin vært, som var med for Norge da de tok sølv i EM i desember. De to har diskutert hvem som skal satse på landslaget og hvordan de skal få tid til å være en familie også.

Hammerseng har nå hatt en prat med landslagsledelsen og gitt beskjed om at tiden med flagget på brystet er over.

- Det er vanskelig. Jeg liker å spille på landslaget og det har vært mange fine opplevelser. Men nå er det Anjas tur, sier Hammerseng til TV 2.

- Jeg kjenner litt på presset nå. Men jeg gleder meg. Hvis hun ville vært med hadde det vært gøy, men vi har diskutert og funnet ut at det er til det beste, sier Edin.

Ifølge statistikken til handball.no blir da Hammerseng stående med 167 kamper for Norge og 631 mål. Hennes siste kamp ble EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010. Norge vant 25-20 og Hammerseng scoret fem mål.

Nå er det Anjas tur

Da TV 2 møtte Edin og Hammerseng på Larvik-trening tirsdag var sønnen Mio med i full aktivitet med en ball mens lagvenninner og trenere vartet opp den lille hjerteknuseren. Klubben har vært flinke til å legge forholdene til rette for spillere med barn. Det var også landslagsledelsen villig til å gjøre dersom både Edin og Hammerseng ønsket å satse på landslaget sammen.

- Det er veldig alright at de i hvert fall sa at de ville prøve å tilrettelegge om vi ville satse begge to, men selv om lysten er der er det nok lurest å ikke være med for min del, sier Hammerseng.

Skal være med og heie
Men i stedet får det norske håndballpublikummet en leken og veldig motivert Anja Edin. Allerede 18.mars samles landslaget og skal reise til Frankrike for å møte Danmark, Russland og Frankrike i Golden League.

- Jeg gleder meg. Jeg hadde det så gøy i EM, sier Edin.

Hammerseng og sønnen Mio bli ivrige tilskuere på tribuneplass.

-Jeg er glad for at Anja nå får satse, så får Mio og jeg være med å heie, sier Hammerseng.

Gro Hammerseng  får klem av Anja Edin etter at Norge  vant 33-22 mot Frankrike under håndball-EM i Håkons Hall. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Gro Hammerseng får klem av Anja Edin etter at Norge vant 33-22 mot Frankrike under håndball-EM i Håkons Hall. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)