NRK lover mer retrosport

TV-seerne elsker gamle sportsklassikere. Hoppreprisen fra Kent Johanssens VM-sølv i 1991 for halvannen uke siden ble sett av 421.000 seere.

Det ga en markedsandel på 57,1 prosent lørdag 23/2. 152.000 seere fulgte NRKs retrosending fra herrestafetten i 1991 sist fredag. Under ski-VM i Val di Fiemme har NRK krydret sendeplanen med en rekke tidligere VM-øvelser.

Stafetten fra ski-VM i 1991 hadde en markedsandel på hele 52,8 prosent. 146.000 seere fulgte kombinertklassikeren fra ski-VM i 1991 sist torsdag. Det ga markedsandel på 45,4 prosent.

– Seertallene tyder på at nostalgi fenger folket. Nordmenn setter gjerne pris på tilbakeblikk. Noen husker kanskje bruddstykker fra tidligere VM-konkurranser. Eller har hørt mye snakk om dem. Skiinteressen er dessuten enorm i Norge. Det er fantastisk moro med disse seertallene, sier redaksjonssjef i NRK-sporten, Sjur Molven til NTB.

Han lover flere klassiske sportsøyeblikk framover.

– Det blir nok mer. Det er tydelig at folk vil ha det. Det er riktignok ikke noe OL eller fotball-VM til sommeren, men NRK har rettighetene til flere ski-VM i årene som kommer. Dette dukker opp igjen i Falun om to år, sier Molven. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2