Lars Stubhaug. (Foto: TV 2)
Lars Stubhaug. (Foto: TV 2)

Var ett av Norges største keepertalenter - nå vurderer han å legge opp

Samtidig forbereder kompisene til Lars Stubhaug (22) seg til å spille U21-EM for Norge.

Marbella: Han var et av de største talentene i generasjonen som skal til U21-EM i juni, men for keeper Lars Stubhaug ble ikke karrieren slik han hadde trodd.

Nå vurderer 22-åringen å legge opp.

– Det er jo helt «psycho» å tenke på at jeg velger det vekk, vet du. Det er jo helt mongo, sier Haugesund-gutten med et smil der han tar imot TV 2 Sporten på Rosenborgs flotte hotell i solfylte Marbella.

Sammen med Håvard Nordtveit var Stubhaug et av de største talentene i den gylne 1990-årgangen. Men nå vurderer den mangeårige U-landslagskeeperen å legge opp – bare 22 år gammel.

Se reportasje øverst i artikkelen

– Jeg har kanskje ikke den driven som jeg trenger for å fortsette. Skole er litt mer interessant, og høres kanskje litt mer fornuftig ut, innser han.

16 år gammel reiste han ut for å kombinere fotball og studier på Evertons akademi – men dro hjem 3,5 år senere uten proffkontrakt og godkjente eksamenspapirer.

– Jeg ble fortalt at jeg kunne overføre den undervisningen jeg fikk gjennom Evertons akademi til Norge. Men da jeg kom hjem fant jeg ut at jeg måtte ta opp hele videregående, forteller Lars Stubhaug, som med glans har fullført videregående på fritiden. Med et snitt på 5,7 har han utvilsomt et talent også for studier.

Da jeg kom hjem fant jeg ut at jeg måtte ta opp hele videregående.

I vinter har Hønefoss-keeperen vært utleid til Rosenborg, men nå vurderer Lars Stubhaug økonomiutdannelse på heltid fra høsten. I utgangspunktet har han kontrakt med Hønefoss ut 2013-sesongen.

– Hvis jeg velger å legge opp til fordel for studier, gjør jeg det fordi jeg tror det vil gjøre meg mer fornøyd og litt mer lykkelig, sier Stubhaug.