VERDENS BESTE: Verdenseliten i halfpipe kommer til The Arctic Challenge, som i år vises på TV 2. (Foto: Preben Stene Larsen)
VERDENS BESTE: Verdenseliten i halfpipe kommer til The Arctic Challenge, som i år vises på TV 2. (Foto: Preben Stene Larsen)
Jenny Jones under finalene i 2011 (Foto: Eleonora Raggi)
Jenny Jones under finalene i 2011 (Foto: Eleonora Raggi)

Vinn snowboard fra BURTON

Se The Arctic Challenge direkte på TV 2 lørdag 9. mars.

KLIKK HER FOR Å DELTA I TAC-QUIZEN!

Lørdag 9. mars sender vi semifinaler og finalen i The Arctic Challenge direkte på TV 2 fra kl. 14.30 til kl. 18.30.

The Arctic Challenge er halfpipefinalen i World Snowboard Tour. I den forbindelse deler vi i samarbeid med BURTON ut et snowboard hver dag denne uken.

Vidunderbarn

SAMMENLAGTTITTEL: Ståle Sandbech (19) har kjempet med finske
  Peetu Piiroinen gjennom hele sesongen om sammenlagtseieren i World Snowboard
  Tour. (Foto: Olav Stubberud)
SAMMENLAGTTITTEL: Ståle Sandbech (19) har kjempet med finske Peetu Piiroinen gjennom hele sesongen om sammenlagtseieren i World Snowboard Tour. (Foto: Olav Stubberud)
Totalt kommer 24 utøvere Oslo denne uken for å kjøre superpipen i Wyller. Den holder samme kvalitet som under VM i fjor, som mange mener var verdens beste halfpipekonkurranse. 14-åringen Ayumu Hirano kjørte kanskje verdens høyeste halfpipe-run i US Open på lørdag, men møter sterk konkurranse fra verdensmester Iouri Podlatchikov. Louie Vito og Scotty Lago er også sterke utfordrere i halfpipen i Wyller.

Samtidig kjemper Ståle Sandbech med finske Peetu Piiroinen om sammenlagtseieren i World Snowboard Tour. Peetu har en relativt solid ledelse på 237,08 poeng, men Ståle har en teoretisk mulighet til å vinne sammmenlagtseieren på hjemmebane.

Fokus på utøverne
The Arctic Challenge (TAC) ble grunnlagt i 1999 av snøbrettkjørerne Terje Håkonsen og Daniel Franck som et uavhenigig alternativ til de etablerte snøbrettkonkurransene ledet av FIS. Konkurransen skulle ha fokus på kjørerne i utrolige arktiske forhold. Den første TAC-konkurransen ble arrangert i Stamsund i Lofoten i 2000 og har deretter vært arrangert i midtstuen, Holmenkollen og Linderudkollen. De siste årene har TAC vært arrangert i Wyllerløypa i Oslo Vinterpark. TAC har en grønn profil og det jobbes hardt for å gjøre arrangementet så miljøvennlig som mulig.

Her kan du sjekke TACs "Keep it Green"-seksjon.

TAC-QUIZ
For å delta i TV 2 Sporten og BURTONs konkurranse må du svare på et enkelt spørsmål. Ny mulighet hver dag frem til lørdag.

KLIKK HER FOR Å DELTA I TAC-QUIZEN!

Her er premiene:

HERRER: BURTON Blunt til en verdi av 4 499,-
HERRER: BURTON Blunt til en verdi av 4 499,-

KVINNER: BURTON Feather til en verdi av 3 999,-
KVINNER: BURTON Feather til en verdi av 3 999,-

Klikk her hvis du vil se TAC live

Dagsvinnerne blir oppdatert her fortløpende.
Mandag 4. mars: Daniel Ducros Svar: Burton
Tirsdag 5. mars: Morten Solsbak Svar: The Arctic Challenge 2001
Onsdag 6. mars: Tom A Høibye Svar: Daniel Franck og Terje Håkonsen
Torsdag 7. mars: Maria Sveen. Svar: Iouri "IPod" Podlatchikov
Fredag 8. mars; Elisabeth Hansen Sæter. Svar: 3 ganger