TIPPELIGATIPSET: Start. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Start. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 11: Start

– Det skal bli knakende flott å slå dem på Skagerak Arena 16. mai.

start_logo
start_logo

Vårt tips til plass nr. 11: Start
Plassering i 2012: 1. plass Adeccoligaen
Stadion: Sør Arena (Kapasitet 11 700)
Trener: Mons Ivar Mjelde
Toppscorer i 2012: Matthias Vilhjalmsson (18)
Supporterklubb: Tigerberget
Meritter: Seriemester 1978 og 1980.
Fakta om byen: Kristiansand er Norges femte største by med over 83 000 innbyggere og er regnet som sørlandets hovedstad. Byen har fostret frem storheter som Kåre Valebrokk, Sven O. Høiby, Jens Bjørneboe og Kaptein Sabeltann.

Spillere inn: Terje Reinertsen (Vindbjart), Håkon Opdal (SønderjyskE, Danmark), Jorge Alejandro Castro (Deportivo Saprissa, Costa Rica), Babacarr Sarr (Selfoss, Island), Matthias Vilhjalmsson (FH, Island), Gudmundur Kristjansson (Breidablik, Island), Alain Delgado (eget juniorlag), Bismark Acosta Evans (Bélen Singlo, Costa Rica).

Spillere ut: Arild Østbø (Viking, tilbake etter lån), Fredrik Strømstad (lagt opp), Olafemi Oladapo (kontraktløs), Dardan Dreshaj (kontraktløs), Nicolay Aas (Arendal), Villyan Bilev (Liverpool, tilbake etter lån).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 12: Odd

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Etter en snartur ned i Adeccoligaen, er Start tilbake i det gjeveste selskapet. En sterk sesong ble rundet av med sju seiere og 22 poeng på de siste ti kampene, og tabelltopp tre poeng foran Sarpsborg.

Vanlig prosedyre er å tippe nykommerne rett ned igjen, men i dette tilfellet har TV 2s eksperter gjort et unntak. Ole Martin Årst har sørlendingene så høyt som en åttendeplass, og ingen har tippet dem lengre ned enn en 12. Mini er en av de som har plassert dem to plasseringer over kvalikplass, og tror fjorårets storscorer kan bli viktig dersom Start skal kunne overraske.

– Toppscoreren deres, Matthias Vilhjalmsson fra Island, fortsetter i klubben, men om han fortsetter å levere varene på et høyere nivå gjenstår enda å se. I tillegg har de valgt å hente forsterkningene sine sør på kloden, og det er det alltid knyttet litt spenning til.

Øyvind Alsaker deler Minis spenning rundt nykommerne i sørlandshovedstaden, og ser for seg en tilværelse på den trygge delen av nedre halvdel.

– De har noen spennende nykommere, og jeg ser for meg at troppen er sterk nok til at de slipper den verste nedrykksstriden. Jeg tror likevel de vil være godt unna de aller beste, sier Alsaker og setter dem på en 11. plass.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

Tror på overraskelsessesong.

Glenn Andersen
Glenn Andersen
Start-kaptein Glenn Andersen pådro seg en skade i oppkjøringen til årets sesong og går glipp av de første serierundene. Han er likevel offensiv når det kommer til å spå årets sesong.

– Jeg håper og tror vi ender på en sjette-sjuende plass. Det er viktig å være litt offensiv.

Når det kommer til hvem som stikker av med tittelen til slutt, tipper Andersen vel så mye med hjertet som med hodet.

– Dersom det ikke blir Start, håper og tror jeg at Strømsgodset tar det. Spesielt som tidligere Godset-spiller håper jeg at de gjør det bra. I bunnen derimot er det vanskelig å tippe, men jeg tror nok Sogndal ender sist, forteller Andersen.

Andersen er også klar på hvem av motstanderne han helst ville hatt på laget sitt.

– Det må bli Peter Kovacs, men han er nok også den mest ufine spilleren. Samtidig som Adam Larsen nok er den spilleren jeg har mest respekt for. Vi var gode lagkamerater tidligere.

Start-kapteinen tipper også Matthias Vilhjalmsson som sesongens toppscorer i Tippeligaen.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Torgrim Rygnestad, talsmann for Tigerberget.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Vi er jo naturlig nok strålende fornøyd da vi nådde målsetningen vår. Selvfølgelig er det alltid noe å sette fingeren på spillemessig, men veldig bra at vi klarte det vi hadde satt oss som mål før sesongen. I tillegg gjorde klubben en meget god jobb utad, hele apparatet virket meget profesjonelt og gjennomtenkt.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Skal jeg svare med hjertet så vinner vi jo naturligvis, men i man må jo tenke litt realistisk. Det er så mange faktorer som spiller inn i fotballen i dag med penger, stall og litt flaks, men dersom vi unngår skader og karantener når den tid kommer er vi fornøyde rundt 10. plass.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Det er mot Viking det. Kanskje litt ekstra spesielt hjemme, men det er alltid stats å reise til Stavanger også. Rivaleriet oss imellom stammer jo fra «gammelt av». Odd og Skien er jo heller ikke langt unna, og det skal bli knakende flott å slå dem på Skagerak Arena 16. mai. Likevel tror jeg Viking på Sør Arena 12. mai blir høydepunktet – det blir en bra uke.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Må jeg trekke frem én spiller må det bli Solomon Owello. Han er nå klar for videre satsing med oss og det er vi veldig glade for. Det kan virke som om han har tatt nye steg i vinter, og han kommer til å bli enormt viktig.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Hvem som vinner det får vi se når vi nærmer oss sesongslutt, men det jeg kan si er at det nok ikke blir oss i år – det får vi ta senere. Skal man trekke frem noen som nok kommer til å slite må det bli Sogndal, Sarpsborg og Sandnes Ulf. Kanskje også Hønefoss vil ligge der nede.