TIPPELIGATIPSET: Hønefoss. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Hønefoss. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Hønefoss. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Hønefoss. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 15: Hønefoss

– Vi kunne alltid hatt Wolff Eikrem på benken.

Hønefoss logo 2
Hønefoss logo 2

Vårt tips til plass nr. 15: Hønefoss
Plassering i 2012: 13
Stadion: AKA Arena (kapasitet på 4152)
Trener: Leif Gunnar Smerud
Toppscorer i 2012: Riku Riski (10)
Supporterklubb: Fosseberget
Meritter: Semifinale i cupen i 2005.
Fakta om byen: Hønefoss ligger i Ringerike kommune og har 14.860 innbyggere. Byen er et sentralt knytepunkt på Østlandet og ligger som det nordligste punktet i et triangel med Drammen i sør og Oslo i sørøst.

Spillere inn: Kenneth Di Vita Jensen (Ull/Kisa, tilbake fra utlån), Erik Midtgarden (gratis fra Lillestrøm), Aleksander Solli (gratis fra VIF).

Spillere ut: Leo Olsen (Jevnaker), Rune Bolseth (Sogndal), Joachim Magnussen (Hødd), Vegar Gjermundstad (Førde).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 16: Sogndal

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Hønefoss gikk hele 13 kamper på rad uten en eneste seier på slutten av fjorårssesongen, og med en poenghøst på kun fire poeng på de siste ti kampene var det bare en god vårsesong som reddet dem fra Adeccoligaspill.

Ekspertene er samstemte, og fem av seks har plassert dem på 15. plass. Øyvind Alsaker har ingen tro på at den vonde trenden vil snu.

– Nei, de hadde en helt grusom slutt på forrige sesong, og jeg er stygt redd den nedturen bare fortsetter.

Mini er enig med Alsaker og trekker også frem den horrible slutten på 2012 hvor de ikke vant en eneste kamp etter 27. juli. I tillegg mener han at de skulle handlet mer for å styrke mulighetene for å holde seg oppe.

– De har ingen klare forsterkninger som tilsier at de skal klare å holde seg oppe. Riski og Beugre må rett og slett overgå seg selv om dette ikke skal ende i direkte nedrykk, sier han.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

– Vi kunne alltids hatt Wolff Eikrem på benken

Frode Lafton
Frode Lafton
Hønefoss er et av lagene som ikke blir levnet mye håp om å unngå nedrykksstriden av våre eksperter, men kaptein og veteran Frode Lafton har troen på en oppsving i år.

– Vi skal ha flere poeng i boksen enn vi fikk i fjor. Jeg tipper 46 poeng og åttendeplass. Samtidig tror jeg Molde vinner, men jeg liker ikke å tippe på hvem som går ned. Må jeg si noen får det bli Start.

Lafton er meget fornøyd med laget Hønefoss kan mønstre i år, men om han absolutt må plukke en mostander ser han til tittelholder Molde.

– Vi kunne alltids hatt Magnus Wolff Eikrem på benken. Han er den beste midtbanespilleren i Norge, og har et internasjonalt snitt. Han forsvinner nok ut i Europa snart.

Hønefoss-kapteinen forteller at det er mange han har mye respekt for, men trekker spesielt frem en annen veteran og forsvarskjempe.

– Det må nok bli Frode Kippe. Kanskje mest på grunn av vår felles lidenskap for Liverpool, men jeg har også veldig respekt for de som har vært lenge i klubben sin. Det er sikkert fordi jeg også har vært lenge i Hønefoss, men spillere som han vil alltid være forbilder.

Tommy Høiland trekkes raskt frem som Tippeligaens mest ufine spiller, men veteranen sender også ros i retning Høiland.

– Vi har hatt et par fighter, men først og fremst er han veldig vanskelig å spille mot. Jeg husker han ertet meg for alderen og farta da jeg laget straffespark da vi møttes i fjor. Du vet aldri helt hvor du har han.

Lafton tipper til slutt Torgeir Børven som toppscorer.

– Så lenge han holder seg skadefri tror jeg han kan ta den tittelen i år.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Honefoss1 (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)
Honefoss1 (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)

Fem fra fansen:
Bjørn Egil Grefsrud, leder for Fosseberget.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Fotballsesongen frem til sommeren var glimrende, men på høsten ble det mange kamper hvor vi tapte poeng i sluttsekundene. Laget raknet rett og slett litt for ofte på tampen. Når det gjelder supporterne og fjoråret så stod vi i alle fall samlet i vår egen klubb når laget virkelig trengte støtte. Spennende ble det også.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– At AKA Arena blir fullsatt på hjemmekampene, at Fosseberget runder 400 medlemmer og at Hønefoss klarer seg i Tippeligaen også i år og havner midt på tabellen. Vi ser frem til masse moro og mange fine turer.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Vi gleder oss helt klart mest til full stadion hjemme mot Vålerenga. Det kommer til å bli et enormt trykk på tribunene og en flott ramme rundt en kamp vi så klart kommer til å vinne.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Riku Riski, enkelt og greit.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Jeg tror Strømsgodset fortsetter den gode trenden fra i fjor, og tar skrittet helt opp denne sesongen. I bunnen er jeg redd Sarpsborg og Sandnes Ulf dessverre forsvinner.