TIPPELIGATIPSET: Haugesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Haugesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 8: Haugesund

– Jeg tror 2013 blir den store manndomsprøven for Haugesund.

nor_haugesund_306_logo_1251098254470
nor_haugesund_306_logo_1251098254470

Vårt tips til plass nr. 8: Haugesund
Plassering i 2012: 7
Stadion: Haugesund Stadion (Kapasitet på 5200)
Trener: Jostein Grindhaug
Toppscorer i 2012: Nikola Djurdjic (12)
Supporterklubb: Maakeberget
Meritter: Tapende cupfinalist 2007.
Fakta om byen: Haugesund har 35 753 innbyggere og ligger i Rogaland. Byen er kjent for Sildajazzen og Den norske filmfestivalen, der Amandaprisen blir utdelt hvert år.

Spillere inn: Olav Dalen (Nybergsund), Christian Gytkjær (FC Nordsjælland), Henrik Kildentoft (FC Nordsjælland).

Spillere ut: Nikola Djurdjic (Greuther Fürth), Lars Øvernes (HamKam), Chris Pozniak (lagt opp), Oddbjørn Skartun (Bryne).
Amer Osmanagic (kontraktløs)

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 9: Lillestrøm

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Haugesund er laget som har overrasket år etter år siden de kom opp i det gjeveste selskapet forut for 2010-sesongen. To sjetteplasser og en sjuendeplass er beholdningen så langt, men også her spriker eksperttipsene veldig. Davy Wathne har dem helt oppe på en femteplass, mens Ole Martin Årst og Daniel Nannskog tror de må belage seg på en 10. plass.

Mini er heller ingen stor optimist, og setter spørsmålstegn ved trener Jostein Grindhaugs evne til å lede laget dersom de skulle møte motgang.

– Alexander Søderlund sluttet å score da Nikola Djurdjic forsvant. Et annet aspekt er hvorvidt Jostein Grindhaug fortsatt har det magiske touchet som får gutta til å prestere. Jeg tror 2013 blir den store manndomsprøven for Haugesund, sier han.

Øyvind Alsaker på den andre siden er mer positiv, og tror Haugesund har etablert seg godt opp på øvre halvdel. Han tipper dem på den samme sjetteplassen de fikk i fjor.

– De har blitt et topp seks lag. De har et knallgodt spisspar, og jeg mistenker at de kommer til å fortsette å ta mye poeng på hjemmebane også denne sesongen, sier Alsaker.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

– Han er den fødte målscorer

Per Morten Kristiansen
Per Morten Kristiansen
Haugesund har de siste sesongene etablert seg i det øvre sjiktet på tabellen, og kaptein Per Morten Kristiansen ser ingen grunn til at det skal endre seg i år.

– Jeg tror vi blir nummer fem. Vi har to sjetteplasser og en sjuendeplass så det er naturlig for oss å se oppover. Vi har et bra lag så det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne løfte oss.

Kristiansen tror Molde stikker av med sin tredje strake Tippeliga-tittel, og spår samtidig harde dager for Sogndal helt nederst.

I likhet med flere av sine kapteinkolleger skulle også Kristiansen gjerne ønsket seg en spesifikk Rosenborg-spiller på laget.

– Tarik (Elyounoussi) ville jeg gjerne hatt, han liker jeg veldig godt. Han er en strålende fotballspiller, god med begge bein og er veldig teknisk. Den jeg ser mest opp til derimot må bli Daniel Berg Hestad. Han er en klubblegende som er like god hvert eneste år.

Også Kristiansen trekker frem Tommy Høiland som Tippeligaens ramp, men understreker at han er ufin på en bra måte.

– Han er utrolig vanskelig å spille mot. Han er en type spiller jeg gjerne skulle hatt på mitt eget lag.

Helt til slutt lanserer han Thomas Sørum som sesongens toppscorer.

– Han er den fødte målscorer, og han kommer til å få veldig mange sjanser i et Strømsgodset som er meget gode fremover, avslutter han.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Arild Flesjå, leder for Maakeberget

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– I fjor begynte vi veldig bra, men sesongen sett under ett er jeg fornøyd. Vi drømte selvsagt om fjerdeplassen, men vi klager ikke.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Vi har hatt to sesonger nå hvor vi har endt på 6.-7. plass så jeg vil bli skuffet om vi havner lenger ned. Da vil jeg heller være med å kjempe om fjerdeplassen – det får være målet.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Kampene mot Viking er noe vi alltid gleder oss til. Både hjemme og borte, de er like lette å slå begge steder. Det er viktig for oss å fortsatt være storebror i Rogaland, og å holde dem bak oss på tabellen.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– I år har vi jo fått inn Christian Gytkjær som var meget god i Sandnes Ulf i fjor. I tillegg håper jeg Henrik Johansen kan ta steget opp. Alexander Søderlund må også fortsette å levere med tanke på landslagsplassen og dersom han etter hvert vil ut i Europa.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Jeg synes Ole Gunnar Solskjær er såpass flink til å hente de rette spillerne, så jeg tror han kan vinne sin tredje tittel på rad med Molde. I bunnen tror jeg Sogndal og Sarpsborg kommer til å ligge. Start derimot tror jeg kan overraske. Mons Ivar Mjelde har hatt dem noen år nå, og jeg tror de kan bite godt fra seg.