TIPPELIGATIPSET: Godset. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Godset. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 4: Strømsgodset

– Jeg tror det blir den sure fjerdeplassen.

nor_stromsgodset_328_logo_1251098270035
nor_stromsgodset_328_logo_1251098270035

Vårt tips til plass nr. 4: Strømsgodset
Plassering i 2012: 2
Stadion: Marienlyst stadion (Kapasitet 8500)
Trener: Ronny Deila (Siden 2008)
Toppscorer i 2012: Péter Kovács (14)
Supporterklubb: GodsetUnionen
Meritter: Seriemester 1970. Cupmester 1969, 1970, 1973, 1991 og 2010.
Fakta om byen: Drammen har 65 473 innbyggere og er den største kommunen i Buskerud. Drammen by ble stiftet i 1811 da Strømsø og Bragernes ble slått sammen.

Spillere inn: Thomas Lehne Olsen (HamKam), Jørgen Horn (Fredrikstad), Simen Brenne (Odd Grenland), Thomas Sørum (Helsingborg).

Spillere ut: Alexander Aas (lagt opp), Lars Iver Strand (Sandefjord), Ola Kamara (1860 München, Tyskland), Krister Aunan (kontraktløs), Anders Konradsen (Rennes).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 5: Tromsø

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Strømsgodsets fjorårssesong overgikk alle forventninger og overrasket hele Fotball-Norge. Laget var meget sterkt fremover på banen og scoret flest mål av alle i Tippeligaen. Ronny Deila fortsetter i jobben, men må nå begi seg ut på den vanskelige andresesongen.

Ekspertene er enige om én ting; Godset kommer til å kjempe helt i toppen også i år, men hvilken plass det blir til slutt er det derimot ikke enighet om. Davy Wathne har tippet drammenserne helt øverst på tabellen mens Petter Myhre, Daniel Nannskog og Mini har plassert dem på fjerdeplass.

– Jeg tror Strømsgodset vinner i år. De har styrket selvtilliten, de er på offensiven og de har bevart sulten. I tillegg har de fått tilbake Thomas Sørum som har utviklet seg fantastisk siden han sist var i klubben. Jeg tror han kan bli både toppscorer og årets kjøp i Tippeligaen, sier Wathne.

Mini og Øyvind Alsaker tror Godset kommer til å kjempe i toppen, men tror ikke de når helt opp i år og plasserer dem på henholdsvis fjerde- og tredjeplass. Begge trekker frem tapet av Anders Konradsen som hovedårsaken til at det ikke holder helt inn denne sesongen.

– Det at både Konradsen og Kamara er borte svekker nok laget selv om Sørum kommer til å bli en bra mann for dem. Kovacs er nødt til å levere 15 mål for dem om de skal slåss om medalje i år, og Stefan Johansen må vise at han er, og ikke bare var, en av Norges beste midtbanespillere. Jeg tror det blir den sure fjerdeplassen, sier Mini.

Alsaker er enig med sin kollega. De er utfordrere og har kontinuitet, men han er i tvil om det holder til gull.

– Godset har en ny midtbane i forhold til den troikaen som spilte vårsesongen i fjor, ellers er drammenserne en sterk utfordrer til gullet. De har kontinuitet som Vålerenga i 2005, Brann i 2007 og Stabæk i 2008 da de vant ligaen. Thomas Sørum er en forsterkning, men det skal likevel bli vanskelig å erstatte Konradsen. Dersom Deila slipper å selge til sommeren er dette mannskapet godt nok til å vinne. I tillegg har de en «lett» åpning som kan gi laget en flying start, avslutter Alsaker.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

- Vi tar gull

Adam-Larsen-Kwarasey
Adam-Larsen-Kwarasey
Strømsgodset-kaptein og sisteskanse Adam Larsen Kwarasey er optimistisk, og tror Godset kan bygge videre på suksessen fra fjorårssesongen.

– Jeg tror vi kan vinne i år. Vi har utviklet oss i vinter og vi har blitt enda bedre. Jeg vet det er flere lag som har gjort det, men jeg tror at vi kommer til å ta flere bortepoeng i år og at vi opprettholder statistikken hjemme. Vi tar gull.

I andre enden av tabellen plasserer han Hønefoss, mens en god kamerat er spilleren han helst ønsker seg til Drammen.

– Mohammed Fellah kanskje. Han hadde passet veldig godt inn, og jeg liker veldig godt måten han spiller på. I tillegg er han snart Bosman-spiller, flirer han.

Glenn Andersen og Frode Lafton blir trukket frem som de Godset-kapteinen ser mest opp til, mens han ser til den Bergen for å finne Tippeligaens ramp.

– Erik Mjelde må være den mest ufine. Han prater mye på banen, sier Larsen Kwarasey.

Keeperen har fortsatt ståltro på sine egne og lanserer enten Peter Kovacs eller Thomas Sørum som toppscorer.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

– Vi står på null poeng igjen nå
Ronny Deila er mannen som har fått mye av æren for at det gikk som det gikk med Strømsgodset i fjor, men han hviler ikke på sine laubær. Deila gjør det helt klart at alle sammen starter med blanke ark når den nye sesongen sparkes i gang på fredag.

– Vi hadde en flott sesong i fjor, men nå står vi på null poeng igjen sammen med alle andre. Det blir en utfordring å gjenta fjorårssesongen, sier han.

Drammenserne var lenge med i gullkampen i fjor og fulgte Molde helt til døra. Det har heller ikke gått folk i byen hus forbi.

– Man merker at det har blitt en enorm entusiasme i byen og det er ikke så rart. Det er over 40 år siden klubben tok gull, og kun to ganger tidligere i hele historien har Strømsgodset tatt medalje. Det er klart folk lar seg engasjere.

Likevel er Deila optimistisk foran årets sesong.

– Gutta har fått erfaring og vi har blitt et skikkelig godt lag over tid. Vi har jobbet med det samme fundamentet i stallen, og det ga seg skikkelige resultater i fjorårets kjempesesong, avslutter Deila.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Marius Paulsen Andreassen, leder og talsmann for GodsetUnionen.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Vi var selvfølgelig veldig godt fornøyd med fjorårssesongen. Jeg hadde mange veldig gode tribuneopplevelser med resten av supporterne. Jeg tror ikke vi kunne forvente stort bedre enn det vi gjorde

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Med suksess så følger det forventninger. I tillegg har vi klart å beholde stammen i laget, så jeg tror jeg vil si at om vi ikke SKAL kjempe om medaljer også i år, så er det nok forventet at vi kan blande oss i medaljekampen. Personlig tror jeg vi er gode nok for gull.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Nå gleder jeg meg selvsagt til å reise ut i Europa med Godset i år, men i Tippeligaen gleder jeg meg nok mest til Vålerenga på Ullevål. Jeg håper vi kan fylle VG-svingen i år også – det kommer til å bli et høydepunkt.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Jeg tror en skadefri og motivert Stefan Johansen kan bli veldig viktig. Også Kim André Madsen er en spiller som kan utgjøre forskjellen. I tillegg er jeg meget godt fornøyd med signeringen av Thomas Sørum. Han har et uforløst potensiale i SIF-drakt, men avslutteregenskapene hans er blant de beste i landet så vi får tro han får det til i år. Det var skepsis rundt det å signere en 30-åring for den summen, men jeg tror de fleste vil ønske han hjertelig velkommen tilbake.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Det kommer til å bli jevnt i toppen i år. Både Rosenborg, Molde og vi kommer til å kjempe der oppe akkurat som i fjor, men jeg tror ikke Vålerenga eller Brann er sterke nok til å ta skrittet helt opp. Jeg får være optimist og sette penga på Godset. I bunnen er jeg stygt redd Sogndal og Hønefoss tar turen ned.