TIPPELIGATIPSET: AaFK. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: AaFK. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 10: Aalesund

– De kan ende på alt mellom nummer fire og nummer tolv i min bok.

nor_aalesund_403_logo_1251098254143
nor_aalesund_403_logo_1251098254143

Vårt tips til plass nr. 10: Aalesund
Plassering i 2012: 11
Stadion: Color Line Stadion (Kapasitet 10 773)
Trener: Jan Jönsson
Toppscorer i 2012: Michael Barrantes (9)
Supporterklubb: Stormen
Meritter: Cupmester 2009 og 2011.
Fakta om byen: Kystbyen Ålesund er en av verdens største eksporthavner for klippfisk. Ålesund er internasjonalt kjent for sin særpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og fantasifulle ornamenter på husfasadene. Ålesund har drøyt 45 000 innbyggere, og er den største byen i Møre og Romsdal.

Spillere inn: Andreas Lie (Odd Grenland), Andreas Nordvik (Vålerenga), Kjell Rune Sellin (Hødd, tilbake fra lån).

Spillere ut: Amund Skiri (lagt opp), Ole-Christian Rørvik (trapper ned), Enar Jääger (kontraktløs), Sander Post (fristilt), Didrik Fløtre (fristilt), Andreas Lie (Hødd, lån), Tor Hogne Aarøy (JEF United).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 11: Start

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Aalesund har fått et tilbakefall de to siste sesongene etter den imponerende 4. plassen i 2010. Det er enda usikkert hvordan Kjetil Rekdals avgang, og inntoget til Jan Jönsson, kommer til å påvirke sunnmøringene.

Ekspertene tror det skal bli tøft for svensken i sin debutsesong, og den generelle oppfatning tilsier en tiendeplass for de oransje, selv om det tippes med forbehold. Øyvind Alsaker sier Aalesund kan ende på alt fra fjerde- til tolvteplass.

– De nye spissene kan løse et mangeårig problem for dem, men de er helt avhengige av at de slår til. De kan ende på alt mellom nummer fire og nummer tolv i min bok, men jeg setter dem på niendeplass.

Mini tror heller ikke Jönsson kommer til å revolusjonere noe i sin første sesong i klubben, men at det kan bli bedring på lang sikt.

– Jeg ser for meg at det nå er mer ro i klubben etter trenerskiftet. Spørsmålet er om Jönsson klarer å vise at han har det som skal til for å løfte et lag opp på tabellen som han gjorde i Stabæk. Eventuelt hvorvidt Rosenborg-tiden har fjernet alt. Et annet spørsmål er om marokkanske Hamdallha er den profeten Ålesund har ventet på, sier han og plasserer Ålesund på 10. plass.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

Ung kaptein med tro på medalje

Jonatan Tollås Nation
Jonatan Tollås Nation
Aalesunds unge kaptein, Jonatan Tollås Nation, tror i likhet med de fleste andre at laget hans skal være i stand til å gjøre det bedre enn sannsigerne skal ha det til.

– Jeg tror vi ender opp med edelt metall i år. Vi sier bronseplass, men Molde vinner nok. Sarpsborg derimot tror jeg får det tøft og kommer sist.

I likhet med flere andre trekker Tollås Nation frem en spiller på Rosenborg som mannen som står øverst på ønskelisten.

– Tarik er en veldig god og anvendelig spiller. Han kan spille i stort sett alle posisjoner fremme på banen, men Daniel Berg Hestad er nok den spilleren jeg respekterer mest. Han er en erfaren spiller og kaptein som har opplevd mye og har tatt to seriegull på rappen. Det står det respekt av, sier han.

Hvem som er Tippeligaens ramp, er Aalesund-kapteinen mer i tvil om.

– Austin har jo dratt, så jeg får kanskje si Ogude? Jeg vet ikke hvor ufin han er, men jeg har hørt at han er vond å møte.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Geir Ove Eikrem, presseansvarlig for Stormen.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Vi var ikke veldig fornøyde. Forventningene var store i byen før sesongstart, mye på grunn av opphausing i media og den slags. Klubben kom aldri i gang på starten, men folk hadde egentlig et håp om en topp 5-plassering til godt utpå høsten da det faktisk ikke var så mange poeng opp. Noen sure tap gjorde at så ikke skjedde, og siste tredjedel av sesongen ble en kjedelig affære.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Vi må på øvre halvdel. Potensialet i laget er stort og unngår man mye skader så kan dette bli rett så bra. En cuptriumf til hadde selvsagt også vært kjekt – det er tross alt to år siden sist.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Akkurat nå gleder jeg meg mest til serieåpninga. Det er hjemmekamp, det er lørdag og det er optimisme i byen etter en turbulent høst som kulminerte med Rekdals avgang. Jeg kan ikke vente med å komme i gang igjen. I tillegg har vi jo alltid kampene mot Molde – selv om vi aldri slår dem.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Det er naturlig å si Michael Barrantes, men folk bør også se opp for Leke James. Han begynte å vise seg frem på høsten i fjor, men jeg tror han fortsatt er relativt ukjent for folk utenfor Ålesund. Det kommer han ikke til å være etter 2013. Folk i byen er selvsagt også spente på den nye spissen Hamdallha som først er på plass etter at første serierunde er spilt.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Jeg banner i kirka og sier Molde. Jeg ser dessverre ingen som kan utfordre dem i år heller. Det er for mye grums i Rosenborg, og Godset kommer ikke til å klare å kopiere fjoråret. Vålerenga? Haha, nei. Hvem som går ned er vanskeligere å spå. Hønefoss, Sarpsborg, Sandnes Ulf, Sogndal og kanskje Odd og Start er alle lag som kan finne på å sende seg selv ned i nedrykksgjørma. Jeg har sikkert glemt noen også.