TIPPELIGATIPSET: Tromsø. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Tromsø. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 5: Tromsø

– Jeg tror det blir naturlig med et lite fall på tabellen etter at Høgmo har forlatt klubben.

nor_tromso_315_logo_1251098255033
nor_tromso_315_logo_1251098255033

Vårt tips til plass nr. 5: Tromsø
Plassering i 2012: 4
Stadion: Alfheim Stadion (kapasitet på 7500)
Trener: Agnar Christensen
Toppscorer i 2012: Zdenek Ondràsek (14)
Supporterklubb: Isberget
Meritter: Cupmester i 1986 og 1996.
Fakta om byen: Tromsø er med i overkant av 70 000 innbyggere den største byen i Nord-Norge, og den niende største byen i Norge. Byen har siden 1800-tallet hatt tilnavnet «Nordens Paris».

Spillere inn: Jarolsalw Fojut (Slask Wroclaw, Polen), Vegard Lysvoll (Tromsdalen, tilbake fra lån), Morten Moldskred (AGF), Adnan Causevic (Vard), Lars Gunnar Johnsen (Tromsdalen), Josh Pritchard (Fulham, lån).

Spillere ut: Kara Mbodji (Genk, Belgia), Ole Martin Årst (lagt opp), Mohammed Ahamed (kontraktløs), Hans Åge Yndestad (lagt opp), Fredrik Björck (Häcken, Sverige), Henri Silanpää (VPS Vaasa, Finland), Ulrik Yttergård Jensen (Lyon).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 6: Brann

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
De siste årene har Tromsø for alvor befestet sin posisjon som en medaljekandidat, og har ikke vært utenfor topp fire siden 2009 da de endte på en sjetteplass. Denne sesongen har Per-Mathias Høgmo takket for seg, mens assistent Agnar Christensen har tatt over.

Ekspertene er redd det er en faktor som kan sende «Gutan» et hakk eller tre nedover på tabellen denne sesongen. I tillegg fikk laget seg en trøkk med tapet for Askeladden Hødd i cupfinalen.

Ekspertene er delt i sin dom over Tromsø, og selv om summen av tipsene tilsier en femteplass, har både Øyvind Alsaker og Mini tippet dem ned på syvende.

– Jeg tror det blir naturlig med et lite fall på tabellen etter at Høgmo har forlatt klubben, men like fullt har de en form for kontinuitet med Christensen. Stallen er ikke veldig svekket fra fjoråret, men Yttergård Jensen kan forsvinne i løpet av sesongen, sier Alsaker.

Mini er enig i Alsakers dom og trekker frem at de er avhengige av at Zdenek Ondrasek fortsetter å score mål.

– Å miste sin trener og leder i Per-Mathias tror jeg gjør at Tromsø faller nedover. Å ansette sin assistent er langt fra alltid den beste løsningen om vi skal tro på historien. Riktignok kan de finne på å «overraske» dersom både Ondrasek og Priovic leverer. Bakover på banen har de bestandig vært solide, avslutter Mini.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

– Han er jo to og en halv meter høy

Miika-Koppinen
Miika-Koppinen
Det holdt ikke helt til medalje for «Gutan» fra nord i fjor, men kaptein Miika Koppinen mener de kan være der oppe og kjempe også i år.

– Jeg tipper oss på topp seks – jeg føler det er veldig realistisk.

Finnen tror derimot at Solskjærs disipler i Molde kommer til å bli for sterke også i år, samtidig som han er redd Sarpsborg kommer til å slite i bunnen.

Også TIL-kapteinen har en fascinasjon for et av Rosenborgs angrepsvåpen denne sesongen.

– Ja Tarik Elyounoussi er en mann jeg gjerne skulle hatt på laget. Han er en veldig god spiller. Han er målfarlig samtidig som han er en god tilrettelegger.

Når Tippeligaens ramp skal nevnes, føyer Koppinen seg til flertallet og navngir Tommy Høiland, mens Strømsgodsets kraftspiss blir lansert som toppscorer.

– Jeg tipper Peter Kovacs. Han er jo to og en halv meter høy så han kommer til å score en masse mål på hodet i år også, avslutter Koppinen.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Alf Edvard Masternes, leder for Isberget.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Jeg var egentlig fornøyd med laget. Vi har vært helt i toppen av Tippeligaen de siste sesongene, men akkurat i fjor var vi for dårlige på bortebane.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Jeg vil ha medalje i år. Laget er faktisk forsterket fra i fjor, og dersom spillerne følger planen til Agnar Christensen og Jonatan «John» Hill, så kommer dette til å gå «uphill».

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Jeg gleder meg til hver kamp med Gutan, og det gjør både spillerne og trenerne også. Men det er klart at når vi er blant topp tre på høsten blir spenningen enda større. I tillegg gleder jeg meg veldig til nye kamper i Europa og naturligvis cupen.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Jeg tror Ruben Kristiansen vil gjøre en bra sesong. I tillegg venter jeg at Thomas Drage, Steffen Nystrøm og Magnus Andersen tar skrittet og løfter seg et par hakk fra i fjor. Profilen blir likevel og naturlig nok Zdenek Ondrasek.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– I de siste årene har vi i Isberget laget en oversikt hvor vi setter alle Tippeligalagene under lupen. I toppen vil jeg tro det er Godset, Molde og Tromsø som kommer til å kjempe, men jeg tror faktisk TIL ligger godt an. I bunnen trodde jeg da vi startet analysen at Odd kom til å rykke ned, men etter litt grundig etterforskning endte jeg på Sogndal og Sandnes Ulf.