TIPPELIGATIPSET: VIF. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: VIF. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 3: Vålerenga

– Spillere, klubb, publikum og Klanen framsto som et hvilket som helst annet middelmådig norsk lag. Det er en uholdbar situasjon.

nor_valerenga_314_logo_1251098213802
nor_valerenga_314_logo_1251098213802

Vårt tips til plass nr. 3: Vålerenga
Plassering i 2012: 8
Stadion: Ullevaal Stadion (Kapasitet på 25 572)
Trener: Kjetil Rekdal
Toppscorer i 2012: Marcus Pedersen (8)
Supporterklubb: Klanen
Meritter: Seriemester 1965, 1981, 1983, 1984 og 2005. Cupmester 1980, 1997, 2002 og 2008.
Fakta om byen: Oslo er Norges hovedstad og største by, og har 623 966 innbyggere. Oslo er, som eneste norske kommune, også et fylke.

Spillere inn: Daniel Fredheim Holm (Rosenborg), Christian Grindheim (FC København, lån), Jan Gunnar Solli (New York Red Bulls), Mustafa Abdellaoue (FC København).

Spillere ut: Pape Diamanka (tilbake til Rayo Vallecano, Spania etter lån), Chad Barret (tilbake til New England Revolution, USA etter lån), Tosaint Ricketts (Sandnes Ulf), Fredrik Stoor (Lillestrøm), Abdurahim Laajab (Bodø/Glimt), Yssouf Koné (fristilt), Aleksander Solli (Hønefoss), Andreas Nordvik (Aalesund), Nicolai Næss (Stabæk).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 4: Strømsgodset

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Etter en noe intetsigende sesong i ingenmannsland midt på tabellen, kulminerte det med en åttendeplass for Vålerenga i Martin Andresens siste sesong i sjefsstolen. Denne sesongen har Kjetil Rekdal returnert til hovedstaden fra Ålesund, og det er igjen optimisme som preger Ullevål.

Ekspertpanelet er skjønt enige om at det kommer til bli meget jevnt i toppen, og de mener Vålerenga er ett av de fire lagene som kommer til å kjempe om edelt metall denne sesongen. Ingen av de seks tror gullet havner i Oslo i år, men alle unntatt Øyvind Alsaker tror det ender med medalje for Rekdals gutter denne sesongen.

– Vålerenga er ett av de fire lagene jeg holder som en mulig kandidat til gullet sammen med Molde, Rosenborg og Strømsgodset. Kjetil Rekdal kommer til å gjøre Oslo-laget mer stabilt, men som han selv sier; Det er enda et stykke opp til de beste. Klubben har sterke pengekrefter i ryggen som kan fremskynde suksessen, men dagens tropp mangler fortsatt noe, sier Alsaker.

Mini har plassert VIF på bronseplass i år, og begrunner valget med mange forsterkninger i tillegg til nytt blod på trenersiden.

– Dersom Kjetil Rekdal klarer å være positiv og får det beste ut av spillerne han har, kommer det til å bli medalje i år. De har forsterket laget med både Solli, Grindheim og Holm i tillegg til en Børven som ser ut til å være i kjempeform. Det ser bra ut, sier Mini.

Petter Myhre er enig med Mini og plasserer Enga på bronseplass, samtidig som han tipper Torgeir Børven som toppscorer.

– Børven kommer til å få mye bedre arbeidsvilkår denne sesongen i et VIF-lag som kommer til å kjempe om medaljer. Det betyr gode muligheter til å score mer enn de ti målene han fikk forrige sesong.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

– Jeg tror han vil at folk skal mislike han

Christian-Grindheim
Christian-Grindheim
Tirsdag ble Christian Grindheim lansert som Vålerengas kaptein denne sesongen, men det var Kristofer Hæstad som møtte pressen på mandag. Han tror hovedstadslaget kan løfte seg veldig fra fjoråret.

– Det skal i alle fall bli topp tre, men det kommer til å bli veldig jevnt i år. Molde er vel favoritter med både Rosenborg, Strømsgodset og oss som gode utfordrere. I bunnen tror jeg Sogndal må belage seg på sisteplassen.

Av motstanderne Hæstad gjerne skulle hatt i Vålerenga, er det Erik Huseklepp som topper listen, mens Miika Koppinen er den som høster mest respekt fra Vålerenga-spilleren.

– Tippeligaens mest ufine spiller derimot må være Tommy Høiland. Blir han ikke fornøyd når jeg sier det? Jeg tror han vil at folk skal mislike han, humrer Hæstad.

Som toppscorer plasserer sørlendingen sin lagkamerat Torgeir Børven.

– Han har hatt en fantastisk vinter, og jeg satser på at han tar det med seg inn i sesongen, avslutter han.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatips (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Tippeligatips (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Kjetil Rekdal er den VIF-fansen setter sin lit til når det kommer til å snu skuta rundt og kjempe seg tilbake i toppen av norsk fotball. Det er ingen enkel jobb å lede Vålerenga, men Rekdal er ikke ny i stuasjonen.

– Det er en tung bør og en tøff jobb å lede Vålerenga, men det er da heller ikke første gangen jeg gjør det, sier Rekdal.

Målsetningen er å igjen kunne kjempe om medaljer, men han er forsiktig når det kommer til å lansere gullambisjoner med det aller første.

– Vi skal prøve å ta igjen de andre topplagene. Det kan bli tøft på ett år, men på et eller annet tidspunkt skal vi ta dem igjen og gå forbi dem.

TV 2s eksperter legger vekt på at nyanskaffelsene til VIF er mye av grunnen til at de kan blande seg inn i toppen, og Rekdal gjør det klart at det ikke er tilfeldig hvem han har hentet inn.

– Jeg var jo selv trener her på et tidligere tidspunkt, og jeg vet at vi nå har hentet inn spillere som er klar over hva som kreves dersom du skal spille for Vålerenga, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatips (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Tippeligatips (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Christian Kjellsen, talsmann for Klanen.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Som de fleste sesongene under Martin var det en begredelig sesong uten entusiasme i noe ledd. Spillere, klubb, publikum og Klanen framsto som et hvilket som helst annet middelmådig norsk lag. Det er en uholdbar situasjon.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Økte tilskuertall hjemme så vel som borte grunnet bra spill og gode resultater. I tillegg vil jeg ha godt gammeldags trøkk fra tribunen. Sesongen avsluttes naturligvis med seriegull og cupfinale.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Som alltid er det den neste kampen som er den største, selv om en triumfferd til Åråsen henger høyt. Jubileumskampen i juli samt festhelgen i august som avsluttes med Start hjemme er blant mange høydepunkter. Nevnte jeg serieåpningen i Bergen? Det beste er at det hele er i gang igjen.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Akkurat det kan egentlig være det samme, og er strengt tatt underordnet. Det viktigste er at laget Vålerenga blir det mest profilerte laget, med en haug med målscorere, brilliante midtbanestrateger og en forsvarsmur ut av ville helvete.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Vålerenga vinner – noe annet skulle tatt seg ut. Det er som alltid lov å håpe at bøfla fra Romerike får seg en liten og velfortjent hvil nede i Adeccoligaen. De har bitt seg fast unaturlig lenge.