TIPPELIGATIPSET: Rosenborg. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Rosenborg. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 2: Rosenborg

– De tre på topp bør stå for 30 nettkjenninger denne sesongen.

nor_rosenborg_313_logo_1251098270374
nor_rosenborg_313_logo_1251098270374

Vårt tips til plass nr. 2: Rosenborg
Plassering i 2012: 3
Stadion: Lerkendal Stadion (Kapasitet på 21 166)
Trener: Per Joar Hansen
Toppscorer i 2012: Rade Prica (12)
Supporterklubb: Kjernen
Meritter: Seriemester 1967, 1969, 1971, 1985, 1988, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2009 og 2010. Cupmester: 1960, 1964, 1971, 1988, 1990, 1992, 1995, 1999 og 2003.
Fakta om byen: Trondheim ligger i Sør-Trøndelag og er Norges tredje største by med sine 180 000 innbyggere. Trondheim, eller Nidaros, var Norges første hovedstad. Sagaen forteller at Olav Tryggvason grunnla byen ved utløpet av Nidelva i 997. Arkeologer har imidlertid påvist bosetning ved Nidelvas munning lenge før 997.

Spillere inn: Daniel Berntsen (Bodø/Glimt, tilbake fra lån), Fredrik Midtsjø (Ranheim, tilbake fra lån), Nicki Bille Nielsen (Villarreal, Spania), Brede Moe (Ranheim), Tobias Mikkelsen (Greuther Fürth), Mike Jensen (Brøndby), Mikkel Diskerud (kontraktløs).

Spillere ut: Steffen Iversen (lagt opp), Rade Prica (Maccabi Tel Aviv, Israel), Mohammed Issah (Viera, Hellas, lån ut 2014), Daniel Fredheim Holm (Vålerenga).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 3: Vålerenga

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Sølvtipset fra ekspertene denne sesongen er Trondheims stolthet. Etter å ha vært med i gullkampen til fire kamper gjensto i fjor, vant klubben kun én av de fire siste og måtte til slutt ta til takke til bronse bak Molde og Strømsgodset. I år er det Per Joar Hansen som har jobben som RBK-trener etter at han ble ansatt i desember i fjor.

Ekspertene varierer noe i sine tips. Mini har tippet gull til trønderne, mens Davy Wathne og Ole Martin Årst har dem på fjerdeplass. Flertallet mener likevel at sølv er det som kan forventes på Lerkendal denne sesongen.

– Rosenborg har kjøpt veldig mye nytt, og med ny trener og ny (men likevel gammel) spillestil, kan det fort ta mer enn bare én sesong å komme tilbake helt på toppen. Det skal bli veldig spennende å se om Mikkelsen, Nielsen og Jensen blir dansk dynamitt, sier Alsaker som har plassert dem på andreplass.

Daniel Nannskog er enig med plasseringen av Rosenborg på sølvplass, og begrunner valget med at de har god dekning på alle plasser, har forsterket godt fra fjoråret og at de i tillegg er sultne på revansje.

Mini er hakket mer offensiv og tror Rosenborg gjeninntar tronen i år.

– De har rett og slett den beste stallen i mine øyne. De tre danskene virker å være veldig gode fotballspillere, og det eneste svakhetstegnet per i dag er hvorvidt de har angrepsspillere som scorer nok mål. Personlig mener jeg de tre på topp bør stå for 30 nettkjenninger denne sesongen.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

– Det kommer til å bli noen unødvendige gule kort der i år

Tore Reginiusen
Tore Reginiusen
Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen tror på gull til Trondheim i år, tross en dårlig sesongoppkjøring.

– Vi blir nummer én i år. Vi har et meget godt lag, og i tillegg er vi revansjelystne. I bunnen tror jeg det blir jevnt, men det skal nok bli spesielt tøft for Sogndal.

Reginiusen lanserer Odd-kaptein Morten Fevang som den spilleren han har mest respekt for i Tippeligaen, mens det er en tidligere lagkamerat i Tromsø som får den tvilsomme æren av å være Tippeligaens mest ufine.

– Miiko Koppinen, men den vil jeg ikke utdype, flirer Rosenborg-kapteinen.

Også på toppscorerfronten vil Reginiussen trekke frem en av sine egne lagkamerater.

– Jeg holder en knapp på Nicki Bille Nielsen. Han har ikke scoret så mye i vinter, men jeg har sett han på trening og han har det som skal til. Han er meget sterk i boksen, og han kommer til å bli en håndfull for mange midtstoppere i Tippeligaen denne sesongen. Han er en herlig fyr med masse «attitude». Det kommer til å bli noen unødvendige gule kort der i år, det kan jeg love deg, avslutter finnmarkingen.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Å bestemme seg for 4-3-3 løser ikke alt
Jan Jönsson måtte takke for seg i Rosenborg litt før jul i fjor, og mannen som kom inn var Per Joar Hansen. Trønderen har tidligere litt over en halv sesong som RBK-sjef på samvittigheten fra 2005, men ser nok for seg et lengre oppholde denne gangen. «Perry» vil derimot ikke ta favorittstempelet på deg og sine allerede denne sesongen.

– Det kommer helt garantert til å bli en veldig jevn sesong, men jeg vil nok si at Molde er favoritter. Det skulle egentlig bare mangle med tanke på at de har vunnet to år på rad.

Etter at de nærmest hadde monopol på norsk fotball på 1990- og tidlig på 2000-tallet, har ikke Rosenborg vært like dominerende i senere tid. Mangelen på suksess har gjort sjefsjobben på Lerkendal til et utfordrende yrke.

– Det er klart at Rosenborg er en krevende klubb å jobbe i med et krevende publikum, men det er sånn det skal være. Det må man bare takle. Vi ønsker å finne tilbake til det Rosenborg er kjent for, men det er ikke så enkelt som at man bestemmer seg for å spille 4-3-3 og så ordner alt seg, sier han.

En ting som skiller de siste sesongers Rosenborg-lag fra de legendariske årgangene som herjet i Mesterligaen, er en fast stamme i laget og kontinuitet i troppen såvel som på trenersiden.

– De siste to årene har det kommet 21 nye spillere inn hos oss - det sier litt om at det har vært en stor omstilling. Ambisjonene våre i år er at vi skal være et lag som bare blir bedre og bedre etter hvert som sesongen går. Selvsagt vil vi være med og kjempe helt der oppe, avslutter «Perry».

Artkkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Kenneth Kjelsnes, talsperson for Kjernen.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Det skjedde mye i Rosenborg i fjor for å si det sånn. Resultatmessig var det en helt grei sesong med bronse i serien og gruppespill i Europa, men jeg er mindre fornøyd med selve spillet. Spesielt angrepsspillet var til tider slapt, og det er vel en grunn til at Jan Jönsson ikke lenger trener oss.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Ambisjonsnivået mener jeg bør være seriegull. Dette rett og slett fordi vi har fått på plass en skikkelig fotballfilosofi og vi har forsterket laget godt i vinterpausen. En vellykket sesong vil dermed være seriemesterskap og nytt gruppespill i Europa.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– I utgangspunktet har jeg ikke sett meg ut noen spesiell kamp, men 16. mai-kampen er jo alltid artig. I tillegg er det bestandig noe litt ekstra rundt kampene mot Molde og Lillestrøm. Om det er hjemme eller borte er egentlig det samme, så lenge vi vinner begge stedene.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Jeg håper og tror på angrepsrekka vår i år. Jeg håper virkelig den nye spissen vår, Nickie Bille Nielsen, viser seg å være en skikkelig måltyv og aller helst vil jeg se han som Tippeligaens toppscorer. Samtidig håper jeg at vi kan få til skikkelig angrepsspill også på kantene, så jeg setter opp Mikkelsen og Elyounoussi i samme slengen.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Gullet kommer til Trondheim i år, den er grei. Når det gjelder lagene i nedrykksstriden har jeg helt ærlig ikke satt meg skikkelig inn i styrkeforholdene, så da gjør vi det så enkelt at vi sender både Lillestrøm og Molde ned i stedet.