TIPPELIGATIPSET: Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
TIPPELIGATIPSET: Ole Gunnar Solskjær (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Tippeligatipset 2013 - nummer 1: Molde

– Det kommer til å bli utrolig jevnt i år. Ingen av klubbene kommer til å stikke av i toppen.

nor_molde_309_logo_1251098255906
nor_molde_309_logo_1251098255906

Vårt tips til plass nr. 1: Molde
Plassering i 2012: 1
Stadion: Aker Stadion (kapasitet på 11 167)
Manager: Ole Gunnar Solskjær (siden 2011)
Toppscorer i 2012: Davy Claude Angan (13)
Supporterklubb: Tornekrattet
Meritter: Cupmester 1994 og 2005. Seriemester 2011 og 2012.
Fakta om byen: Molde er med sine 26 000 innbyggere den nest største byen i Møre og Romsdal. Byvåpenet, en hval som jager sild inn i en tønne, henspiller på byens opprinnelige livsgrunnlag - eksport av sild og tømmer.

Spillere inn: Ørjan Håskjold Nyland (Hødd), Zlatko Tripic (Fredrikstad, tilbake fra lån), Sean Cunningham (Stabæk, tilbake fra lån), Sebastian Remme Berge (Mysen), Krister Wemberg (Bodø/Glimt, tilbake etter lån), Pål Erik Ulvestad (Kristiansund, tilbake etter lån), Jan Tidjani Aboubacar (Levanger), Aliou Coly (Casa Sports, Senegal), Lauri Dalla Valle (Fulham), Eirik Hestad (eget juniorlag), Joona Toivio (Djurgården).

Spillere ut: Pape Paté Diouf (FC København, Danmark), Vegard Forren (Southampton), Elias Valderhaug (Kristiansund), Davy Claude Angan (Hangzhou Greentown, Kina).

Les også: Tippeligatipset 2013 - nummer 2: Rosenborg

Tipp din egen tabell og utfordre vennene dine her!

Her er alle Tippeliga-tipsene

Ekspertenes begrunnelse:
Molde gjentok bedriften fra 2011, og tok tittelen hjem også i fjor. Fire poeng på de to kampene mot Strømsgodset og Rosenborg avgjorde langt på vei gullkampen, og viste bare at Molde har evnen til å avgjøre når de har det i egne hender. En helt essensiell ingrediens i et mesterlag.

Hele fire av TV 2s seks eksperter har tippet at gullet i år igjen går til Molde, og de to resterende (Davy Wathne og Mini) har tippet dem på sølvplass. Petter Myhre tror ikke utfordrerne kommer til å nå helt opp denne sesongen.

– Molde vinner i år igjen, og det er flere gode grunner til det. De har kontinuitet på ledersiden, og de siste forsterkningene deres kommer til å være tilstrekkelig. Både Vålerenga og Rosenborg trenger litt tid med nytt lederskap, mens jeg ikke tror stallen til Godset er sterk nok.

Øyvind Alsaker er enig med Myhre i at det først og fremst er mangelen på kontinuitet hos rivalene som gir Molde et overtak. Selv om stallen kan virke litt svekket med både Forren og Angan ute, tror Alsaker det holder til gull.

Mini tror også savnet av Angan og Forren kommer til å bli veldig merkbart, og går sammen med Wathne mot strømmen der han plasserer Molde på sølvplass bak Rosenborg.

– Sammen med Godset er Molde det beste laget til å spille raskt fremover når de har ballen, men det er mange unge i laget som ikke nødvendigvis kommer til å være like stabile over 30 kamper. I tillegg er jeg usikker på hva de to nye i Valle og Coly kommer til å tilføre, sier Mini.

Wathne er enig med kollegaen.

– De har fortsatt høy lagmoral og intens kollektiv jobbing, men jeg setter spørsmålstegn ved et par av nykommerne, avslutter han.

Sjekk hele spillerstallen i altomfotball.no

Versting med respekt

Daniel Berg Hestad
Daniel Berg Hestad
Kaptein Daniel Berg Hestad ledet Molde til sitt andre strake seriegull i fjor, og tror klubben kommer til å gjenta bedriften denne sesongen.

– Jeg håper og tror vi blir nummer én i år også. I tillegg tror jeg Sogndal får det tøft og ender sist.

Berg Hestad er ikke overraskende meget godt fornøyd med laget Molde mønstrer, men innrømmer at det er én spiller han godt kunne tenkt seg i den blå drakta.

– Tarik (Elyounoussi) er jo veldig god. Samtidig er det veldig mange fornuftige spillere i Tippeligaen, men den jeg har mest respekt for er nok Frode Kippe. Nå skal det også sies at han nok er den mest ufine, flirer Berg Hestad.

Som sesongens toppscorer tipper Berg Hestad med hjertet og sier Daniel Chima Chukwu.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2013!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

– Ikke vinnterkultur, prestasjonskultur.
Karrieren til Ole Gunnar Solskjær har vært en eneste lang suksesshistorie. Legendestatus i Manchester United, gode skussmål som reservelagstrener i samme klubb og to seriegull av to mulige i Molde. Det har blitt snakket mye om vinnerkulturen han har bragt med seg fra England, men Solskjær selv vil heller bruke et annet begrep.

– Det er ikke en vinnerkultur, men en prestasjonskultur i Molde. Prestasjoner ligger til grunn for alle seiere. Jeg vil ha spillere som gleder seg til hver eneste trening og hver eneste kamp. Spillere som kan kjenne seg igjen i tiåringen som spiller på løkka. Den gleden i spillet er utrolig viktig, og det er sånn man kan vinne en jevn kamp 2-1 i stedet for å spille uavgjort eller tape.

I 2011 ledet Solskjær klubben til sin første Tippeliga-triumf i klubbens historie, og selv om interessen for fotball lenge har vært i stor i Rosenes by, har nok suksessen økt entusiasmen ytterligere.

– Interessen rundt laget har økt, det er veldig naturlig. Likevel er det utrolig gøy å ha 10.000 tilskuere i snitt på hjemmekampene på et så lite sted, sier Solskjær.

Tross to strake seriegull, vil ikke 40-åringen fra Kristiansund ta lett på årets sesong. Han venter hard konkurranse fra flere av utfordrerne.

– Det kommer til å bli utrolig jevnt i år. Ingen av klubbene kommer til å stikke av i toppen, hverken vi, Rosenborg, Vålerenga eller Strømsgodset, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tippeligatipset (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Tippeligatipset (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Fem fra fansen:
Oddmund Bjerkeset, leder for Tornekrattet.

Hvordan var du fornøyd med fjorårssesongen?
– Med nok et seriegull i lomma og gruppespill i Europaligaen kan man vel ikke være annet enn strålende fornøyd.

Hva vil være en vellykket sesong for dere i år?
– Greier vi å ta hjem nok et seriegull skal vi være fornøyde. Europacup er bonus, men et nytt gruppespill hadde heller ikke vært å forakte.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
– Seriestarten selvsagt. For første gang på 5-6 år er ikke Viking – Molde satt opp på en mandag, og mange har sett fram til en tur til Stavanger. Ålesund og Sogndal pleier også å være morsomme steder å dra til, og vi håper selvfølgelig på både gullstrid og medaljeutdeling på høsten.

Hvem blir den største profilen for dere i år?
– Magnus Wolf Eikrem blir nok også i år den store profilen. Samtidig tror jeg også Daniel Chima Chukwu kommer til å få sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvem rykker ned?
– Som sagt vinner Molde også i år, mens jeg tror det vil bli tøft for både Sarpsborg, Sandnes Ulf, Sogndal og muligens også Odd. De kommer til å slite i bunnen.