HER GÅR DET GALT: Kjetil Jansrud falt på under super G i Schladming. Det gjorde at  VM var over for 27 åringen. (Foto: DOMINIC EBENBICHLER, © NL)
HER GÅR DET GALT: Kjetil Jansrud falt på under super G i Schladming. Det gjorde at VM var over for 27 åringen. (Foto: DOMINIC EBENBICHLER, © NL)

Jansrud opereres til uken

Kjetil Jansrud har brukt tiden til opptrening etter at han ødela korsbåndet i super-G-rennet i VM.

– Tiden etter at jeg ble skadet er brukt til trening, for i Norge mener man det er bedre å trene opp kneet skikkelig før det opereres i forbindelse med en skade som dette, men nå er det klart at jeg skal gjennom en operasjon i neste uke, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Han var selvsagt på plass på Kvitfjell denne helgen og heiet på kompisen Aksel Lund Svindal, og han var svært fornøyd med at Svindal kopierte hans prestasjon fra i fjor med å vinne super-G-rennet.

Jansrud var maksimalt uheldig under VM. Han var i sitt livs form, men kjørte ut under super-G-rennet og røk korsbåndet. Dermed var Schladming-mesterskapet over for hans del omtrent før det hadde begynt, og i stedet for å kjempe om gull og medaljer, satt han hjemme med kneet på en stol.

– Jeg føler meg veldig fin i kneet nå, men etter operasjonen må jeg på en måte starte på nytt igjen. Da må jeg fram med krykkene, og jeg må nok regne med tre til fire uker på krykker.

– Men samtidig kommer jeg til å trene det jeg kan, så du kan godt si at jeg kommer til å gå omtrent rett fra operasjonsbordet til treningslokalet, forteller Jansrud. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2