Paul Scharner
Paul Scharner

Paul Scharner til TV 2: – Folk ristet på hodet da jeg gikk til Brann

Men planen til "der Fussballgott" fungerte perfekt. Se reportasje med den populære Wigan-spilleren.

Wigan (TV 2 Sporten): Paul Scharner er tilbake i Wigan på lån, etter en periode i West Bromwich og et foreløpig mislykket opphold i Hamburg.

Vi møtte den gamle Brann-helten for å snakke om gamle dager – og hvordan oppholdet i Bergen hjalp han i møtet med engelsk fotball.

– Været var forferdelig
32-åringen er ikke som fotballspillere flest. Åpen, ærlig, lattermild og skøyeraktig utenfor banen, oppofrende og målfarlig på banen. Ikke rart østerrikeren knyttes til supporternes bryst, enten det er i røde Bergen eller blå Wigan.

Karrieren til den anvendelige spilleren stagnerte i hjemlandet da han valgte å signere for Brann i 2004. Den gang Brann-trener Mons Ivar Mjelde brukte kontaktene sine fra tida som spiller i Austria Wien, og fikk hentet Scharner til Bergen.

Der ble han en umiddelbar hit, og Scharner var blant Tippeligaens beste spillere i 2005. Det gjorde 25-åringen attraktiv for større klubber, og da Wigan bladde opp over 20 millioner kroner i januar 2006 fikk midtstopperen oppfylt drømmen om å spille i Premier League.

– Det jeg husker best med Bergen er været. Jeg har aldri vært et sted det regner så mye. Det er helt forferdelig, for å være ærlig, minnes Scharner og skrattler.

– Savner tida i Norge
TV 2 Sporten møter østerrikeren på Wigans treningsanlegg nord for Manchester.

– Det var en tøff tid for kona mi, men når vi ser tilbake savner vi tida i Norge. Bergen er en vakker by og har supportere med et vanvittig engasjement for Brann. Alle i Bergen bryr seg om Brann, sier Scharner.

– For meg var det Norge som kickstartet karrieren min, og det var det perfekte mellomstopp før England. Folk i Østerrike ristet på hodet da jeg dro til Brann, men planen min fungerte perfekt, forklarer han.

Hyller Martinez
Det ble fire gode år i Wigan fra 2006 til 2010. Nå er han tilbake i rugbybyen etter opphold i West Bromwich, og et mindre vellykket ett i Hamburg.

Og det føles helt rett å komme tilbake.

– Jeg tror det. Særlig etter at Roberto Martinez kom til klubben. Han har hatt stor innflytelse her de siste sesongene. Så det virker som en perfekt beslutning, smiler 32-åringen.

Vi konfronterer også Scharner med Erik Huseklepps påstand at han sover med fullt pysjamasbekledning. Hva østerrikeren sier til det, ser du i videovinduet øverst i artikkelen.