Spurs' hurtigtog senket Arsenal

Gareth Bale og Aaron Lennon tegnet seg på scoringslisten da Tottenham gikk seirende ut av derbyet mot Arsenal med 2-1 søndag.

I et spennende London-oppgjør med høy temperatur var vertene det nødvendige hakket hvassere på White Hart Lane. To scoringer på kort tid i første omgang ble for mye for Arsenal å svare på.

Riktig nok var det gjestene som åpnet best og fikk den første målsjansen. Olivier Giroud burde vært litt mer besluttsom da han kom alene med Hugo Lloris i det 10. minuttet, men ble i stedet taklet av Jan Vertonghen.

Gareth Bale har vist strålende form den siste tiden, men virket ikke helt i slag i åpningen av søndagens kamp. Inntil det 37. minuttet. Da ble han spilt fri av Gylfi Sigurdsson og var iskald i duell med Wojciech Szczesny. 1-0.

To minutter senere var nok en lynrask ving på farten for hjemmelaget. Arsenal-forsvaret rotet, og Aaron Lennon ble frispilt av Scott Parker. Førstnevnte rundet Szczesny og doblet ledelsen.

Ny spenning i kampen ble det kort tid etter pause da Arsenal fikk corner ved Theo Walcott. Han svingte ballen mot Per Mertesacker, som stusset den via hodet til Bale og i mål. (©NTB)