Bakenga ble matchvinner: – Nå må vi bare gjøre jobben hjemme

Mushaga Bakenga scoret Cercle Brugges vinnermål da laget slo Kortrijk 2–1 i første semifinalekamp i den belgiske cupen.

Bakenga (Foto: MICHEL KRAKOWSKI/Afp)

Bakengas lag har dermed et glimrende utgangspunkt før returkampen på hjemmebane. Den spilles først 27. mars.

Søndagens kamp startet dårlig for Cercle Brugge da Pablo Chavarría sendte Kortrijk i føringen allerede i det fjerde minuttet. Kristof D'haene kvitterte for gjestene etter 25 minutter, og i annen omgang ordnet Bakenga 2–1.

Nordmannen fikk en relativt enkel jobb med å dytte ballen i mål fra spisskollegas Michael Uchebos pasning. Det skjedde etter at Kortrijk-stopper Stefan Mitrovic bommet på det lange utspillet fra Cercle-keeper Jo Coppens.

– YES. Endelig seier og mål. Flott bortekamp for oss. Nå må vi bare gjøre jobben hjemme, og vi er i cupfinalen, skriver han etter kampen på Twitter.

I den belgiske serien ligger Cercle Brugge sist og må ut i omspill for å unngå nedrykk. En cupseier vil derimot gi laget en sjanse i europaligaen neste sesong.

Om Bakenga & co. når cupfinalen, vil Genk bli motstander. Sistnevnte slo serieleder Anderlecht 7–6 på straffer etter at semifinalen endte 1–1 sammenlagt. (©NTB)