Northug (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Northug (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Northug ga mestertrøya til gullvinner Olsson: – Vi gjør som i fotball

Johan Olsson røper at han fikk verdensmestertrøya til Petter Northug etter gullet på femmila i Val di Fiemme.

Val di Fiemme (TV 2 Sporten): Petter Northug er regjerende verdensmester på den tradisjonsrike femmila i VM og var en av de store forhåndsfavorittene på søndagens VM-klassiker.

Men svensken Johan Olsson, som Northug uttalte at han fryktet mest på forhånd, knuste all motstand og tok et suverent gull. Petter Northug ble nummer 21.

– Jeg tenkte at jeg driter at jeg får sølv eller bronse, det spiller ingen rolle. Da kunne jeg like gjerne ha blitt nummer 20. Femmil er det største du kan vinne i langrennsporten og når jeg gjør det på denne måten føles det bare helt sykt og surrealistisk, sier Olsson etter sin strålende femmil i de italienske alper.

Les også:Northug hang ikke med da Olsson sikret gull
Les også:Svenskene hyller seg selv etter VM-triumfen

Etter målgang ga han meg sin championnummertrøye til meg. Det føltes jævlig godt.

Fikk mesterskapstrøyen
Sveriges gullhelt røper overfor TV 2 Sporten at han fikk en helt spesiell «gave» av Petter Northug etter målpassering.

– Etter målgang ga han meg sin championnummertrøye til meg. Det føltes jævlig godt, sier Olsson.

Og fortsetter:

– Så sa han til meg at vi «vi gjør som i fotball – du får trøyen min».

Les også: Northug fikk gratulasjon av svenskekongen: – Han inviterte meg på slottsmiddag

VANT GENERALPRØVEN: Johan Olson slo til med seier i Davos under helgens verdenscuprenn. Svensken slo både Dario Cologna og Alexander Legkov på 15 kilometer fri teknikk. (Foto: Arno Balzarini, © AB ASU LG**BRL**)
VANT GENERALPRØVEN: Johan Olson slo til med seier i Davos under helgens verdenscuprenn. Svensken slo både Dario Cologna og Alexander Legkov på 15 kilometer fri teknikk. (Foto: Arno Balzarini, © AB ASU LG**BRL**)

Overrasket over Northugs svikt
Olsson innrømmer samtidig at han er overrasket over at Petter Northug ikke lykkes med å henge med i teten på femmila. Den vanligvis så suverene nordmannen måtte ta til takke med en 21. plass.

– Ja, det er klart at du er overrasket over at den regjerende femmilsmesteren ikke henger med. Men nå er han ikke femmilsmester lenger, gliser Olsson.

Petter Northug forteller at han unner Johan Olsson femmilsgullet.

– Ja, jeg unner Sverige gullet. De har vunnet så mange sølv at det er på tide de får et gull, flirer en opplagt Northug, som svarer slik på spørsmål om hva han synes om å høre den svenske nasjonalsangen bli spilt på medaljeseremonien etter en VM-distanse.

– He, he. Det er bare motivasjon det, smiler Northug.

LES OGSÅ: Bjørgen knuste Kowalczyk i spurten og tok gull på tremila

NorTHUG
NorTHUG

- Det ikke slik som Calle Halfvarsson sa før stafetten, at han skulle ut der og slå meg og klarte det ikke. Det blir for dumt. Da er det ikke noe respekt, liksom.

- Olsson fortjente gullet
Han likte godt at sin egen forhåndsfavoritt tok gullet når Sverige først skulle stikke av med den edleste medaljen.

– Han fortjener gullet. Han har vært utrolig nære i mesterskap før og er nok den distanseløperen som er sterkest i verden nå, sier Northug, og fortsetter:

- Og så er det ikke slik som Calle Halfvarsson sa før stafetten, at han skulle ut der og slå meg og klarte det ikke. Det blir for dumt. Da er det ikke noe respekt, liksom. Johan Olsson sa han skulle slå meg og gikk ut der og gjorde noe med det, ler Northug, som er fornøyd med mesterskapet for sin egen del.

– Jeg ville ta individuelt gull, og det klarte jeg, og jeg ville ta stafettgullet. Det klarte jeg også. Så jeg er fornøyd med mesterskapet, fastslår han.

Les også: Bjørgen fikk pikant spørsmål: – Therese Johaug og Heidi Weng er mer sexy enn meg

FRYKTER JOBBEN: Trond Nystad legger ikke skjul på hvor viktig det er å vinne stafetten for en norsk langrennstrener. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
FRYKTER JOBBEN: Trond Nystad legger ikke skjul på hvor viktig det er å vinne stafetten for en norsk langrennstrener. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Dette mesterskapet har vært det nest beste med norske øyne gjennom tidene. På forhånd var det ingen som trodde at vi var i nærheten av å kopiere det vi gjorde i Holmenkollen

- Ingen som trodde vi kunne kopiere Kollen
Norges landslagstrener Trond Nystad henger ikke med hodet selv om det ikke ble noen norske på pallen på femmila.

– Dette mesterskapet har vært det nest beste med norske øyne gjennom tidene. På forhånd var det ingen som trodde at vi var i nærheten av å kopiere det vi gjorde i Holmenkollen for to år siden. Da sa de at den eneste grunnen at vi vant var at vi hadde bedre ski enn de andre, oppsummerer Nystad.

– Men vi viser at vi har lagt ned så mye arbeid at det gir resultater. Det er imidlertid urrealistisk å tro at vi skal ta gull på alle distanser i et mesterskap, poengterer landslagstreneren.

DEBATT:
Fortjente Johan Olsson gullet på femmila?