wengerWeb (Foto: GLYN KIRK, © GK/JR)
wengerWeb (Foto: GLYN KIRK, © GK/JR)

Nå kan Arsenal bli kjøpt opp av styrtrike sjeiker

Det blåser opp til frisk krig om eierskapet i London-klubben.

Se Tottenham–Arsenal på TV 2 Sumo (17.00)

Det er ikke bare på banen det kjempes med nebb og klør i Arsenal om dagen.

Samme dag som klubben skal ut i den potensielt Mesterliga-avgjørende storkampen mot London-rival Tottenham, melder engelske medier at The Gunners kan bli den neste storklubben i England som havner på arabiske hender.

Planlagt i fire måneder
Ifølge The Sun har en gruppe mektige investorer fra Qatar og De forente arabiske emirater brukt de siste fire månedene på å planlegge et oppkjøp av storklubben.

Ifølge The Telegraph vil budet, hvis akspertert, være tidenes største av en fotballklubb, dyrere enn de vel 800 millioner pundene Glazer-gruppen betalte for Manchester United.

Ifølge avisen vil grupperingen, hvis identitet fortsatt er ukjent, legge frem sitt tilbud for klubbens nåværende majoritetseier, amerikanske Stan Kroenke, i løpet av de neste ukene.

Tilbudet skal ligge på 20 000 pund pr. aksje, vel 173 000 norske kroner. Kroenke eier i dag 66 prosent av aksjene i Arsenal.

– Dette er seriøse investorer med seriøse penger. De tuller ikke. Kroenke på skjønne at det er på tide å trekke seg ut, sier en kilde nær investorene til avisen.

Ifølge The Sun vil Kroenke sitte igjen med en gevinst på rundt 350 millioner pund ved et eventuelt salg. Oppkjøperne ønsker i utgangspunktet å aksjene til Alisher Usmanov, men skal også være villige til å samarbeide med en av Russlands rikeste menn.

Usmanov sitter på sin side på i underkant av 30 prosent av aksjene.

Stan Kroenke (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Stan Kroenke (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Sovende kjempe
Arsenal regnes av mange som en sovende kjempe i europeisk toppfotball. Fasiliteter og økonomi er på plass, men under Arsène Wengers ledelse har klubben underprestert i snart åtte år sammenhengende, og står uten trofeer siden 2005.

Siden den gang har blant andre Manchester City bygget seg opp som en stormakt med hjelp fra sjeikepenger.

Senest i forrige uke presenterte Arsenal et overskudd på 152 millioner kroner før skatt. Det har fått fansen til å rase mot klubbens manglende resultater på banen.

En presset Wenger ble sint da han atter en gang fikk spørsmål om sin fremtid som manager i Arsenal i slutten av februar.

– Aldri. Ikke i et eneste sekund, slo Wenger fast på Sky Sports spørsmål om han har vurdert sin fremtid på Emirates.

– Ikke interessert
Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Stan Kroenke ikke være interessert i å selge sin andel i Arsenal.

– Det har ikke vært noen kontakt med potensielle investorer. Stan Kroenke er dypt knyttet til Arsenal i et langtidsperspektiv og har ingen planer om å selge, sier Mark Gonnella, kommunikasjonssjef i Arsenal, til Reuters.

Alisher Usmanov  (Foto: Sergei SHAKHIDJANIAN/AFP)
Alisher Usmanov (Foto: Sergei SHAKHIDJANIAN/AFP)