HISTORISK MEDALJEFANGST: Sølv, gull, gull, gull, gull, sølv for Tora Berger under VM i Nove Mesto.
HISTORISK MEDALJEFANGST: Sølv, gull, gull, gull, gull, sølv for Tora Berger under VM i Nove Mesto.

Holmenkollmedaljen til Tora Berger

Tora Berger er tildelt Holmenkollmedaljen – Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett.

Utmerkelsen er blitt delt ut siden 1895. Fra og med 2011 ble det bestemt at den prestisjefylte prisen også kan tildeles skiskyttere. Franskmannen Martin Fourcade får også Holmenkollmedaljen.

– Vi er stolt over å kunne tildele disse flotte utøverne Holmenkollmedaljen. Det er to svært verdige mottakere, sier styreleder Per Bergerud i Skiforeningen.

Slik vurderer juryen Tora Bergers innsats i skisporet: «Tora tar et stort ansvar for kvinnelandslaget i forhold til sportslig utvikling av sine lagvenninner. Hun deler på all kunnskap og er meget opptatt av den generelle rekrutteringen av jenter til norsk skiskyting. Tora er tillitskvinne på landslaget».

Tora Berger har ett OL-gull, fire individuelle VM-gull, fire stafettgull i VM og 26 enkeltseirer i verdenscupen (per 2/3-13).

Om Fourcade uttaler juryen: «Martin Fourcade er en klar kandidat til å motta Holmenkollmedaljen. I tillegg til alle hans plasseringer i OL, VM og verdenscup er han en flott representant for idretten». Fourcade har én sølvmedalje i OL, fem individuelle VM-gull, ett stafettgull i VM samt 19 enkeltseirer i verdenscupen. Han vant sammenlagt i 2011/12. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2