Jérémy Clément (Foto: Scanpix)
Jérémy Clément (Foto: Scanpix)

Skrekkskade og skandalekamp

Full fyr i helgens runde i fransk fotball.

Det gikk virkelig for seg under lørdagens runde i Ligue 1-runde. Først gikk Zlatan Ibrahimovic og PSG på et overraskende bortetap mot bunnlaget Remis. Så endte kampen mellom Saint-Etienne og Nice med tårer da Saint-Étienne-spiller Jérémy Clément pådro seg et stygt beinbrudd.

Nice-spiller Valentin Eysseric gikk inn i en hodeløs takling på Clément som sendte Saint-Étienne-spilleren rett på sykehus. Der ble han operert umiddelbart for et beinbrudd i foten, og er ute resten av sesongen. Kampen mellom endte 4–0 til Saint-Etienne. Det skriver nettstedet franskfotball.com.

Hatkamp
På Korsika var det duket for derby mellom Bastia og Ajaccio. Hatkampen blir kalt «le derby corse», og blir sett på som et av de heftigste derbyene i fransk fotball.

Kampen endte i med en kortbonanza av de sjeldne i sluttminuttene. Bastia ledet 1–0 da Dennis Oliech trodde han hadde utlignet for Ajaccio, men i stedet ble han utvist for å ha sparket Bastia-keeper Landreau.

Fem røde
Da brøt det ut slåsskamp på Korsika, og dommeren måtte vifte med det røde kortet flere ganger. Totalt ble det delt ut fem røde kort på de siste ti minuttene av oppgjøret. Bastia vant kampen 1–0.

– Det viktigste var å vinne. Jeg beklager det som skjedde på slutten. Jeg noterer bare at hvis Oliech ikke hadde sparket Landreau, hadde vi ikke hatt noen episode, sa Bastia-trener Frederic Hantz etter kampen ifølge franskfotball.com.