tarjei bø og fourcade (Foto: Stian Lysberg Solum)
tarjei bø og fourcade (Foto: Stian Lysberg Solum)

Bø om Fourcades Oslo-plan: – Skal kjøpe opp alle leilighetene her, slik at det ikke blir plass

Men Tarjei Bø tror egentlig franskmannen kan gjøre ham til en enda bedre skiskytter.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Tidligere denne uken ble det kjent at den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade flytter til Norge og Holmenkollen neste år.

Verdenscuplederen uttalte at han blant annet håper å kunne få trent en del sammen med rivalene Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

Bø reagerer imidlertid slik på nyheten:

– Jeg har tenkt til å kjøpe opp alle leilighetene her, slik at det ikke blir plass til han. Da må han bo nede i Tollbugata, sier han til tv2.no og skrattler.

Les også: Fourcade ga skiene til Kongen etter Kollen-seier

– Kan hjelpe hverandre
Før han påpeker at Fourcades flytteplaner selvsagt er en kjempegod nyhet.

– Det er kjempemessig. Han er en veldig god skiskytter og jeg vil kunne få en solid treningskamerat. Jeg tror vi kan hjelpe hverandre frem til suksess, sier Bø.

– Jeg synes det er veldig motiverende. Man blir kun best av å trene sammen med og matche seg med de beste. For to år siden var jeg verdens beste skiskytter, men nå er Martin best i verden, sier han.

Bø håper også å lære noe nytt av Fourcades suksessoppskrift.

– Det er vanskelig å finne god nok matching her i Norge. Du har selvsagt Emil og Ole Einar (Bjørndalen), men jeg kjenner allerede deres treningsopplegg godt. Kanskje Martin kan lære oss noe som vi ikke kjenner til fra før? Sier han.

Les også: Tarjei Bø frykter lillebror Johannes (19)

– Fourcade er veldig norsk
Bø har selv nettopp flyttet til Holmenkollen og ser for seg et ganske nært samarbeid med Fourcade i årene som kommer.

– Han er ganske norsk i sin måte å være skiskytter på, i og med at han er veldig god på ski. Det har han alltid vært. Han var en middels skytter for noen år siden, men er nå blitt en ekstremt god skytter. Jeg tror likevel han kjenner seg mer igjen i oss norske løperne enn sine egne lagkamerater. Det er nok også en av grunnen til at han vil komme hit, tror Bø.

Men stryningen har også en annen teori.

– Han er vel kvinnestyrt han som alle andre. Jeg skjønte at dama hans hadde veldig lyst til å flytte hit. Og han henger seg vel bare på, sier Bø og gliser.

Les også: Slik har du aldri sett skiskytterjentene før

24-åringen tror derfor ikke Fourcade kommer til gjøre som landsmannen Raphaël Poirée: Finne seg en norsk kone og bli boende i landet.

– Norge har de klart fineste damene i verden. Men jeg har også sett dama hans, og hun ser ikke så verst ut hun heller. Selv om hun er fra Frankrike, sier Bø med et lurt smil.