fourcade og kongen (Foto: Stian Lysberg Solum)
fourcade og kongen (Foto: Stian Lysberg Solum)

Fourcade ga skiene til Kongen etter Kollen-seier: – Håper vi kan ta noen treningsturer sammen

Martin Fourcade håper på kongelig selskap i løypa når han flytter til Oslo.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Martin Fourcade hadde full kontroll og vant lørdagens jaktstart i Holmenkollen foran Tarjei Bø.

Etter triumfen fikk franskmannen audiens hos Kong Harald på ærestribunen på stadion. Der forærte Fourcade skiene sine til den norske monarken.

Les også: Slik har du aldri sett skiskytterjentene før

– Kanskje Kongen er bedre på ski?
Skiskytterstjernen håper Kongen vil benytte seg av skiparet. Gjerne sammen med Fourcade, som flytter til Norge og Holmenkollen neste år.

– Ja, jeg håper vi kan trene sammen da. Kanskje er han bedre på ski enn meg. Dere nordmenn er jo født med ski på beina. Hvis han ringer til meg og spør, så vil jeg i hvert fall stille, sier Fourcade til tv2.no med et smil.

– Jeg håper uansett at han vil bruke dem. Det er virkelig gode ski. Det var riktignok ikke konkurranseskiene mine. Men ikke si det til noen, påpeker Fourcade til og ler.

Les også: Fourcade flytter til Norge: – Tror det vil gjøre meg enda bedre
Les også:Tarjei Bø frykter lillebror Johannes (19): – Blir ikke kult den dagen han slår meg

Fourcade er favoritt også på søndagens fellesstart. Hvis han vinner der, vil han følge opp med ny gave til Kongen. Men han vet ikke helt hva ennå.

– Jeg må tenke litt. Men jeg skal finne på noe. Kanskje min gule ledertrøye? Sier han.

Den muligheten har imidlertid Bø lyst til å snyte Fourcade for. Stryningen slet litt på standplass i Kollen lørdag, men er topp motivert for et vinnerresultat søndag.

Hvis han vinner, vil også Bø ta med gave opp til Kongetribunen.

– Men hva skal det være? Den gule ledertrøyen er en god gave, men den kan ikke jeg gi. Hva er det Kongen ikke har, tro? Det må være noe som går rett til hjerterota hans. Jeg lover uansett at han skal få noe hvis jeg vinner, sier Bø med et lurt smil.

Gikk ut 0,1 sekund foran
Bø gikk ut først på jaktstarten – bare 0,1 sekund foran sin franske rival – men måtte tåle én bom mer enn Fourcade på standplass. Det hindret ny, norsk seiersjubel.

Etter første skyting var det fremdeles jevnt, men da Bø bommet to ganger på siste liggende skyting, kunne franskmannen stikke av.

Bø trygget uansett andreplassen med 7,8 sekunds klaring til russiske Alexander Loginov. Både stryningen og Fourcade hadde ett bomskudd på siste skyting. Fourcade var 27,7 sekunder foran Bø i mål.

Les også: Fourcade: - Må ha vært en nordmann som tok tiden

Tre bomskudd ble det også for Ole Einar Bjørndalen, som ble nest beste nordmann på tolvteplass. Han gikk seg opp seks plasser fra sprinten.

Lars Helge Birkeland ble nummer 17, Johannes Thingnes Bø nummer 25 og Erlend Bjøntegaard nummer 51. Sistnevnte bommet hele ni ganger på standplass.

Henrik L'Abée-Lund valgte å stå over lørdagens jaktstart. (©TV 2 Sporten/NTB)

Fourcade (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Fourcade (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)