BaBenitezWeb
BaBenitezWeb

Demba Ba matchvinner da Chelsea-fansen viste Benitez-misnøye

Supporterne svarte med plakater fra tribuneplass og ropte på gamlesjefen Mourinho.

Chelsea-West Bromwich 1-0
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Hjemmeoppgjøret mot WBA var av stor viktighet for Rafael Benitez, som etter midtukens uttalelser om Chelsea-fansen var under stort press på eget gress.

Supporterne svarte med plakater som fortalte at de ikke ville ha ham der og sang på José Mourinho, men Chelseas spillere ville til de grader bevise overfor sin midlertidige sjef at de i hvert fall ønsker seg trepoengere i den viktige innspurten av sesongen.

De blå dominerte fra start til slutt på Stamford Bridge, men måtte nøye seg med Demba Bas scoring etter snaue halvtimen.

– Vi kunne ha scoret flere mål, vi skapte mange sjanser, men ett mål var nok i dag og på denne tiden av året tar vi det. Alle poeng er viktige, men vi må prøve å vinne alle kampene og havne i topp fire. Måten vi spilte på i dag viser at vi er støttende uansett hvem som har styringen, sa matchvinneren etter kampslutt.

DembABaWBAWeb
DembABaWBAWeb

Dermed er Chelsea oppe på tredjeplass på tabellen, og Benitez får muligens et lite pusterom i en hektisk hverdag. Selv var spanjolen fornøyd med supporterne denne gangen.

– De fikk merke at om de står bak laget er det lettere å vinne, sa spanjolen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

TV 2 Play: Se TV 2s reporter intervjue Benitez her

Så spørs det om ikke Benitez lever i sin egen lille boble. Supporterne hadde nemlig en annen opplevelse av atmosfæren på Stamford Bridge lørdag.

– Det er ubehagelig for alle. Jeg hadde en venn på tribunen der i dag, og han sa at det var dårlig atmosfære gjennom hele kampen, sa BBC-reporter Jacqui Oatley.

– Enhver hjemmekamp skal være en fest, men den festen blir litt amputert hver gang, på grunn av at fokuset er på Benitez, og det er negativt. Men feilen Abramovitsj har gjort er å kvitte seg med Di Matteo, og selv om det er negativt nå, så vil jeg ikke rokke i det igjen før etter sesongslutt, sa Petter Myhre.

TV 2 Play: Se hva WBAs Jonas Olsson sa til TV 2 her

Har du Ba eller andre Chelsea-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Benitez-plakater og Oscar-sjanse
Rafael Benitez ble møtt av negative tilrop og plakater som krevde hans avgang, men de blå spillerne lot seg ikke påvirke av det. Allerede fra første minutt gikk de i strupen på bortelaget.

Etter drøye tre minutter kom den første sjansen, da et strålende innlegg fra Demba Ba fant veien til Oscar, som avsluttet knallhardt fra kloss hold. Kun en strålende redning av WBA-keeper Ben Foster hindret baklengsmål.

Like etter var Juan Mata svært nære, da hans skudd fra god posisjon strøk like utenfor lengste stolope. På motsatt side kom første sjanse etter et frispark fra Steven Reid, som skjøt knallhardt fra rundt 25 meter, men også Petr Cech var våken fra start og slo til hjørnespark.

Chelsea-West Bromwich, 2. mars. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Chelsea-West Bromwich, 2. mars. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Demba Ba med åpningsmålet
Etter drøye kvarteret fikk Oscar og Chelsea muligheten på ny. Juan Mata var arkitekten og fant sin unge brasilianske lagkamerat med et flott innoverskrudd innlegg fra høyre, men headingen fra sju-åtte meter var for løs og gikk rett i armene på Foster. De blå fortsatte å presse, og halvveis i omgangen var Eden Hazard svært nære ved å komme gjennom. Nok en gang avverget Foster i siste liten, denne gangen med en klarering med beina.

Chelsea-målet måtte komme, og etter snaue halvtimen fikk de også uttelling. Etter et kort hjørnesparktrekk fikk Oscar muligheten til å legge inn, og fant sin landsmann David Luiz på bakerste stolpe. Han headet tilbake i feltet, og fra fire meter banket Demba Ba 1-0 i det tomme nettet på første touch.

Chelsea fortsatte å presse på, og snaue ti minutter før pause kom Oscar til sin tredje store sjanse i omgangen. Et overlegg havnet i beina hans på bakerste stolpe, og han plasserte ballen mot den lengste stolpen. Der stod dog en WBA-forsvarer i veien, og Oscar måtte vente på nettkjenning. Like etter fikk han nok en sjanse, men igjen var en WBA-forsvarer i veien og nektet brasiliansk glede på Stamford Bridge.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NÆR ARSENAL: Demba Ba var innstilt på å gå til Arsenal på Deadline Day. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
NÆR ARSENAL: Demba Ba var innstilt på å gå til Arsenal på Deadline Day. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Offsideplassert Mata etter storspill
Chelsea spilte en meget god 1. omgang, og fem minutter ut i den andre trodde mange at de hadde lekt seg til nok en scoring dra Frank Lampard banket ballen i det tomme målet etter at WBA-forsvaret var utspilt, men dessverre for de blå var Juan Mata i offside da han foret Frank Lampard på tomt mål etter å ha blitt vippet flott gjennom av Eden Hazard.

Etter en time var det nære på at de blå fikk straffespark da Eden Hazard gikk i bakken inne i feltet i duell med Jonas Olsson, men dommer Kevin Friend var ikke Hazards venn og holdt fløyten borte fra munnen uten å blåse i hjemmelagets favør.

Hazard var virkelig på farten i 2. omgang, og fem minutter senere foretok han et strålende raid nedover venstrekanten som endte med at Gareth McAuley så seg nødt til å bruke ulovlige midler for å stoppe ham. Heldigvis for gjestene skjedde forseelsen utenfor 16-meteren, og dermed ble det kun et resultatløst frispark imot for Steve Clarkes mannskap.

De neste minuttenes største høydepunkt var Chelsea-fansens synging, som i stor grad dreide seg om José Mourinho. Portugiseren er tydeligvis førstevalg blant fansen når det gjelder jobben som Chelsea-manager fra sommeren av.

Les også: Zola om Chelsea-jobben: – Hvem vet?

Ny stor Oscar-sjanse
WBA slet lenge i motbakke, men rundt kvarteret før slutt klarte de å bite seg fast på hjemmelagets halvdel. Først fant et frispark fra James Morrison veien mot bakerste stolpe der en Chelsea-forsvarer avverget til hjørnespark, og selv om heller ikke det påfølgende hjørnesparket skapte farligheter var det i hvert fall et bevis på at de for anledningen rødkledde ikke hadde gitt opp.

Chelsea feirer scoring mot WBA. (Foto: CARL COURT/Afp)
Chelsea feirer scoring mot WBA. (Foto: CARL COURT/Afp)

På motsatt side fortsatte Oscars sjansesløseri. Demba Ba headet nydelig tilbake til unggutten, som avsluttet på hel volley fra rundt ti meter. Skuddet var godt, men Ben Foster reddet nok en gang med en strålende redning. Den tidligere Manchester United-keeperen sørget også for å holde ballen, slik at det ikke ble en retur som en av Chelsea-angriperne kunne spasert i nettet.

WBA viste at de langt ifra hadde gitt opp, og åtte minutter før slutt var Peter Odemwingie på farten med et frispark. Kun en opplagt Petr Cech fikk avverget med en god redning.

På det påfølgende hjørnesparket måtte tsjekkeren nok en gang i aksjon, da Cèsar Azpilcueta ble presset såpass at han headet i retning eget mål, men heldigvis for de blå var keeperen parat og avverget på ny.

Sluttminuttene ble også spennende, og da gjestene fire minutter på overtid flyttet opp Ben Foster på hjørnespark - og keeperen fikk ballen to ganger - satt nok mange Chelsea-supportere med hjertet i halsen. Avslutning på mål ble det dog ikke, og hjemmefansen kunne trekke et lettelsens sukk da dommer Kevin Friend sekunder senere blåste for full tid.

Lagoppstillingene

Chelsea: Petr Cech - César Azpilicueta, Branislav Ivanovic, David Luiz, Ashley Cole - Ramires, Frank Lampard - Eden Hazard, Juan Mata, Oscar - Demba Ba
Innbyttere: Ross Turnbull, John Terry, Gary Cahill, Ryan Bertrand, John Obi Mikel (for Mata, 90.), Victor Moses (for Hazard, 80.), Fernando Torres (for Ba, 80.)

West Bromwich: Ben Foster - Steven Reid, Gareth McAuley, Jonas Olsson, Liam Ridgewell - Claudio Yacob, Youssuf Mulumbu - Marc-Antoine Fortuné, James Morrison, Graham Dorrans - Shane Long
Innbyttere: Boaz Myhill, Billy Jones, Gabriel Tamas, Isaiah Brown, Peter Odemwingie (for Fortune, 62.), Jerome Thomas (for Dorrans, 70.), Markus Rosenberg

Chelsea-manager Rafael Benitez gjør store endringer fra FA-cupkampen mot Middlesbrough i midtuken. Kun Petr Cech, Branislav Ivanovic, Ramires og Oscar er igjen fra elleveren som startet i 2-0-seieren på Riverside Stadium.

West Bromwich-innbytter Isaiah Brown er bare 16 år og 54 dager. Dersom han kommer innpå blir han tidenes yngste Premier League-spiller, og slår den nåværende rekorden til Matthew Briggs (Fulham) med elleve dager.

BenitezBilderWeb
BenitezBilderWeb

Les også: Benitez kokte over etter cupseier: – Jeg drar ved sesongslutt