Aksel Lund Svindal (Foto: Scanpix)
Aksel Lund Svindal (Foto: Scanpix)

Svindal på 2. plass i Kvitfjell-utforen: – Forholdene var vanskelige

Aksel Lund Svindal kjørte imponerende på hjemmebane, men ble slått med 19 hundredeler av franske Adrien Theaux i utforrennet i Kvitfjell lørdag.

Se intervju med Lund Svindal i videovinduet over!

Det var Svindals første tur på seierspallen siden gullrennet i Schladming-VM 9. februar. Han er blitt nummer 4, 5 og 6 i de tre siste rennene, og lørdag tok han nye, viktige poeng på verdenscupleder Marcel Hirscher.

Starten på Kvitfjell ble flyttet noe ned i løypa på grunn av kraftig vind. Svindal forklarte at han merket vinden godt på kroppen.

– Det er helt perfekte forhold her, bortsett fra den vinden. Så det blir ikke helt rettferdig for alle. Er du veldig uheldig med forholdene, havner du ikke på pallen her i dag. Slik sett skal jeg være happy med andreplass, selv om det var tett på seier, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Svindal var nær seieren, men måtte se seg slått av Theaux, som startet like før nordmannen (nummer 20). To startnumre seinere kjørte Klaus Kröll inn til 3. plassen.

– Jeg har såpass mange pallplasseringer at jeg tåler dette, sier Lund Svindal.

Historisk Maze vant igjen
Slovenske Tina Maze ble første alpinist til å nå 2000 verdenscuppoeng i én sesong da hun suste ned til seier i utforrennet i Garmisch-Partenkirchen lørdag.

Maze hadde allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, men fortsatte å imponere. Hun trengte minst annenplass for å slå den østerrikske legenden Hermann Maiers rekord i verdenscupen. Samtidig knuste hun også Lindsey Vonns rekord for kvinner fra forrige sesong.

Med tiden 1.40,46 var sloveneren knallsterk og holdt konkurrentene på avstand. Toer Laurenne Ross fra USA var 39/100 sekund bak vinneren, mens hjemmehåpet Maria Höfl-Riesch på 3.-plass var halvsekundet bak Maze.

Seieren kom fem år etter Mazes første utfortriumf i sveitsiske St. Moritz. Hun er oppe i 2024 poeng i verdenscupen, og hele sju renn gjenstår for alpinistene.

Maze er tredje kvinne som vinner et løp i hver alpingren i samme sesong. Tidligere har Janica Kostelic fra Kroatia (2005/06) og østerrikske Petra Kronberger (1990/91) klart den samme bragden.

Lotte Smiseth Sejersted var 2.13 sekunder bak Maze lørdag. Den norske jenta endte dermed på 20.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2