Justyna Kowalczyk (Foto: Scanpix)
Justyna Kowalczyk (Foto: Scanpix)

Kowalczyk røper tremiltaktikken: – Jeg skal gå til jeg ikke husker navnet mitt

Den polske favoritten med skremmeskudd før dagens tremil.

Allerede på torsdagens stafett leverte Justyna Kowalczyk et skremmeskudd av de sjeldne da hun spise opp hele forspranget på 37,9 sekunder, og vekslet foran Therese Johaug på den andre klassisketappen.

– Justyna gikk jo styggfort på stafetten og jeg regner med at hun er veldig sugen på en gullmedalje, sier Marit Bjørgen til TV 2 Sporten.

– Må gå billig
Det polske laget sank seinere tilbake, men både Marit Bjørgen og Johaug merket seg hvilken vanvittig etappe den polske skidronningen leverte.

Les også: Marit Bjørgen ikke i tvil: – 50/50 mellom meg og Johaug

Til polsk presse varsler den nybakte 30-åringen at hun skal gå det remmer og tau holder på dagens tremil med fellesstart.

– I 20 kilometer er det viktigste å gå billig og ikke se på hva de andre gjør. I OL i Vancouver var klassisken min veldig bra, men under VM i Oslo ett år seinere måtte jeg kjempe som en okse fra første meter, sier Kowalczyk i et intervju med det polske nettstedet SportoweFakty.pl.

– Etter fem kilometer kunne jeg ikke lenger huske navnet mitt. Jeg forventer noe lignende på lørdag. Smerte i en og en halv time, sier Kowalczyk.

– Jeg er klar
Den polske folkefavoritten erkjenner at hennes største utfordring blir å takle kobbelet av norske løpere som trolig vil være rundt henne.

– Jeg er klar for det. Slik har det alltid vært, slik er det i Lahti om en uke, og slik blir det her. Jeg håper jeg går et godt løp og vise min beste klassiskform. Jeg skal unngå å gjøre dumme ting, og være tre ganger smartere enn de norske jentene, varsler VM-, OL- og Tour de Ski-vinneren.

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira går tremilen for Norge.