PÅ FEMTE FØR LANGRENNET: Magnus Moan og Mikko Kokslien ligger 52 sekunder bak Tyskland før lagsprintens langrennsdel lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje)
PÅ FEMTE FØR LANGRENNET: Magnus Moan og Mikko Kokslien ligger 52 sekunder bak Tyskland før lagsprintens langrennsdel lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje)

Kombinertgutta på femteplass etter hopprennet

Mikko Kokslien og Magnus Moan må hente 52 sekunder på ledende Tyskland.

De norske kombinertgutta har ennå ikke fått mulighet til å strekke armene i været og juble for gull sålangt i VM i Val di Fiemme. Lørdag er det siste mulighet for Norge når lagsprint står på programmet for første gang i VM-sammenheng.

Les også: Hjelmeset om kombinertgutta: – Det virker ikke som at de tror på gull

Norge stiller med Mikko Kokslien og Magnus Moan på laget - duoen leverte fra seg to greie hopp da lagkonkurransen startet i hoppbakken i Predazzo lørdag formiddag. Kokslien hoppet 118 meter, mens Moan slo til med et svev som var 0,5 lengre ned i bakken.

– Det var ikke et bra skihopp, dessverre. Jeg gjør en dårlig jobb, så jeg er litt skuffet nå, sier Moan til NRK.

Dermed endte det norske laget på femteplass etter hopprennet. Avstanden opp til ledende Tyskland er på 52 sekunder før det hele skal avgjøres på skistadionet i Val di Fiemme. Der skal løperne gå fem etapper hver på 1,5 kilometer.

– Alt i alt så er differansene sånn sett innenfor. Jeg får finne frem noen uante krefter i løypa. Alt er mulig, definitivt. Det her er egentlig en intervalløkt med pauser - det passer meg kanskje bedre når formen ikke er helt på topp om dagen, sier Moan, som varsler et kanonløp.

– I dag får dere se en offensiv Moan som har ingenting å tape.

Følg langrennet i TV 2 Sportens livesenter fra kl. 15.00!

Resultater etter hopprennet:
1. Tyskland
2. Japan + 12 sek
3. Østerrike + 25 sek
4. Frankrike + 43
5. Norge + 52