Torstein Horgmo (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Torstein Horgmo (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Horgmo nummer to i US Open: – Han viste hvem som er sjefen

Snowboardkjøreren Torstein Horgmo avsluttet verdenscupen med 2.-plass i slopestylefinalen under US Open fredag. Canadiske Mark McMorris vant.

Horgmo viste imponerende kjøring, men ble marginalt slått av X-Games-vinner McMorris. Nordmannen fikk opp poengsummen 82,53 i sitt første forsøk, mens canadieren vant med 83,05.

I sitt andre forsøk leverte Horgmo dagens mest tekniske «run», men en dårlig landing på et av triksene ga dårlig uttelling totalt. Det var ingen tvil om at han kjørte for seieren, og ifølge Norges Snowboardforbund var han ikke helt fornøyd med 2.-plassen.

Les også: Torstein Horgmo tildelt slopestyle-seieren i Laax

Landslagssjef Thomas Harstad roser likevel Horgmo for prestasjonen.

– Jeg er utrolig imponert over hvor teknisk Torstein klarte å kjøre under de vanskelige forholdene. Han viste virkelig hvem som er sjefen i dag ved å være den eneste som gjorde en «triple cork», sier Harstad.

Også TV 2s snowboardekspert Jonas Greve er imponerr over de beste utøverne.

– Tross vanskelige forhold klarte de beste å levere og Mark kjører hakket råere enn Torstein på det første hoppet som sørger for første plass i dag, sier han.

Torstein Horgmo 2 (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)
Torstein Horgmo 2 (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)

Kraftig snøvær gjorde konkurransen til en utfordring for kjørerne. Kvinnenes konkurranse, som skulle gått senere fredag, ble avlyst.

For Ståle Sandbech ble det en sur dag i Vail, Colorado. 19-åringen fra Rykkinn falt i alle sine tre forsøk og endte på 12.-plass i slopestylekonkurransen. Han får imidlertid en ny sjanse i halfpipe i morgen og kan innkassere viktige poeng i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

(NTB/ TV 2 SPORTEN)