SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)
SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Solskjær mener han er for ung for landslagsjobben

– Du bør være 45-50 år egentlig, sier Molde-treneren.

Marbella (TV 2 Sporten) Ole Gunnar Solskjær ble 40 år på tirsdag, men føler seg fortsatt for ung til å bli ny norsk landslagssjef.

Solskjærs kontrakt med Molde går ut sommeren 2014 - samtidig som fotball-VM arrangeres i Brasil. Ifølge Solskjær er det lite sannsynlig at han blir Drillos etterfølger.

– Både i landslagsjobber og i sånne toppjobber (som manager-jobben i Manchester United) så bør du være 45-50 år egentlig. Så jeg har god tid på meg, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

– OK, så det er helt uaktuelt med landslagsjobben altså?

– Jeg har ikke sagt at noe er uaktuelt, men som ung og entusiastisk, lærevillig trener nå, så er det viktig at jeg er på feltet ganske ofte, svarer den ettertraktede MFK-manageren.

Les også:Her synger Molde-spillerne for 40-åringen Solskjær: – Han har fått veldig mange grå hår
Les også:Solskjær til BBC: – For tidlig å dra til England

Og Solskjær vekker internasjonal oppsikt. På treningsleiren i Marbella har Russlands assistent-trener, Christian Panucci, vært på hver eneste Molde-trening.

– Dette er en god erfaring for meg. Molde er mestere i Norge, og jeg har brukt fem dager her på å se Moldes treninger, sier den tidligere Italia-stjernen.

Panucci vant Champions League både for Milan og Real Madrid, og tror Solskjærs neste stoppested blir en av de største ligaene.

– Om tre-fire år tror jeg Solskjær er en stor trener i Europa, mener Panucci.

– Du har sagt at du drømmer om jobben på Old Trafford?

– Ja. Jeg drømmer om jobben på Old Trafford. Kan du ikke holde deg til det? sier Ole Gunnar Solskjær med et smil.