Vukicevic satte rekord, men nådde ikke finalen

Vladimir Vukicevic satte norsk rekord i semifinalen på 60 meter hekk i innendørs-EM fredag. Han løp på 7,69 sekunder, men tok seg ikke til finale.

Unggutten manglet to fattige hundredeler på å nå finalen, men han har likevel grunn til å være fornøyd med innsatsen sin, for målet hans før han reiste til mesterskapet i Göteborg, var å sette norsk rekord og å nå semifinalen. Han klarte begge deler og forbedret den gamle norske rekorden med ett hundredels sekund.

Vukicevic hadde 7,71 som årsbeste før EM. I innledningsheatet var han ikke heldig og endte på 7,78 sekunder. Han tok seg videre til semifinalen med et nødskrik etter en svært dårlig start.

I semifinalen løp han mye bedre, fikk til en flott start og fikk kastet brystkassen rutinert over målstreken, slik at han tjente noen hundredeler. Dermed endte han på femteplassen i semifinaleheatet sitt.

Nå er lillebroren til Christina Vukicevic ferdig med innendørssesongen for i år. Semifinaleheatet var det siste han løp innendørs i år. Allerede mandag starter han oppkjøringen til utendørssesongen.

Tiden hans fra fredagens semifinale tilsvarer trolig en tid ned på 13,50-tallet på 110 meter hekk, som er den distansen han løper utendørs. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2