Berger (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Berger (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Berger endelig til topps i Kollen: – Veldig morsomt å vinne her for første gang

Utrolig, men sant: Skiskytterdronninga hadde aldri tidligere vunnet i Holmenkollen.

Holmenkollen/Bergen (TV 2 Sporten): Tora Berger har vunnet det meste innen skiskyting, men en seier i Holmenkollen har foreløpig uteblitt.

I hvert fall inntil fredagens sprint, der hun nok en gang var suveren og gikk helt til topps. Med feilfri skyting var det ingen som kunne hamle opp med VM-dronninga fra Nove Mesto.

Les også: Slik har du aldri sett skiskytterjentene før

Har ikke vunnet på 21 starter
Seieren var utrolig nok Bergers første i Holmenkollen i karrieren etter hele 21 starter i Oslo siden debuten i 2002. For seiersvante Berger er det en svært overraskende statistikk.

Derfor smakte også triumfen ekstra godt.

– Det er veldig moro å vinne her for første gang. Det er virkelig en artig dag for meg. Det er alltid spesielt å vinne på hjemmebane, sier Berger.

På spørsmål om hvor en seier i Holmenkollen plasserer seg i hennes allerede solide triumfliste, blir hun imidlertid mer svar skyldig.

– Det er så vanskelig å si. Det er så stor forskjell på seirer, og også andre prestasjoner jeg har vært fornøyd med. Men selvsagt står denne seieren høyt. Det var spesielt å gå i mål og se så mange norske flagg, sier hun til tv2.no.

– Men når sant skal sies, så hadde jeg faktisk ikke tenkt så mye over at jeg manglet en Kollen-seier før i dag før løpet. Det var kanskje derfor jeg ble uvanlig nervøs foran start også. Spesielt på skytingen var jeg veldig nervøs. Jeg måtte jobbe veldig på standplass, legger Berger til.

At VM i skiskyting holdes nettopp i Holmenkollen betyr ingenting for Berger. Hun har nemlig bestemt seg for å legge opp etter neste sesong.

– Jeg blir ikke fristet til å fortsette til VM, nei. Da skal jeg se på og heie de norske ungjentene som Tiril (Eckhoff) frem til gull, sier Berger med et smil.

Les også: Berger avviser langrennssatsing: – Jeg ville ikke prestert godt nok i ski-VM

Feilfri skyting, slet i sporet
Lesja-ekspressen valgte å starte i den siste gruppen på sprinten og gikk faktisk ut som siste løper.

– Smørerne mente det ville være lettere for meg å starte seint, ettersom det da ville være mindre is i sporet. Derfor valgte jeg å gjøre det. Men jeg tror ikke det hadde så mye å si. Jeg gikk hverken kjappere eller saktere på grunn av det, sier hun.

Skytingen på standplass satt bokstavelig talt som et skudd for Berger, og hun fikk ned alle blinkene. I sporet gikk det litt tråere.

Darja Domratsjeva ble nemlig nummer to bare tolv sekunder bak, mens Anastasija Kuzmina tok tredjeplassen. Begge pådro seg to bommer hver, og hadde således gått forbi Berger med feilfri skyting.

Berger forventer knallhard kamp på lørdagens jaktstart.

– De er like bak og de gikk veldig fort i dag. De er nok begge i ryggen på meg på første skyting. Men jeg skal bare gjøre mitt eget løp og ha med hodet på standplass. Så får vi se hva det blir til, sier hun.

Tiril Eckhoff ble nest beste nordmann med en 15. plass. 22-åringen pådro seg én bom på stående skyting og var i mål 01.17 bak Berger.