Lill og Stian i Amazing Race (Foto: Alex Iversen/TV 2)
Lill og Stian i Amazing Race (Foto: Alex Iversen/TV 2)
amazing
amazing
Lill Marie og Stian amazing race TARN (Foto: Beate Sneve Larsen)
Lill Marie og Stian amazing race TARN (Foto: Beate Sneve Larsen)
Lill og Stian i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Lill og Stian i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Lill og Stian i Amazing Race
Lill og Stian i Amazing Race

Lill og Stian har aldri vært lenger enn til Rhodos – nå skal de reise jorda rundt

Ekteparet er de minst reisevante av årets «The Amazing Race»-deltakere.

Av: Beate Sneve Larsen

– Vi har aldri vært ute på tur sammen, annet enn i 1999 på Rhodos, og det er noen år siden, sier Lill Marie Hande til tv2.no før hun og ektemannen legger ut på en heseblesende tur med reise-realityprogrammet «The Amazing Race».

Ikke verdenskjent

Selv om de innrømmer å ha vært et par turer i Spania og Danmark, er det veldig begrenset hvor mye reiseerfaring ekteparet fra Son har.

– Vi har jo ikke vært ute og reist annet enn sånn familietur til Danmark og sånt. Men vi har vært litt i Spania de par-tre siste årene. Men verdenskjent? Nei, sier Lill og ler godt.

Hvordan de skal finne fram på flyplasser og med offentlig kommunikasjon i fremmede land ser de på som en utfordring, men de har strategien klar.

– Jeg tror det handler om å spørre folk. Det å ikke være redd for å spørre folk selv om man er i andre land, sier Stian og legger til:

– Fingerspråk, tegn og babyspråk funker ofte veldig bra.

Les også: Muskelbuntene Allan og Ørjan: – Vi har ekstremt med testosteron som må ut

Må trene på engelsken

Lill ler godt da hun innrømmer at det ikke bare skorter på reiseerfaring når paret nå skal ut og konkurrere om å finne fram og løse oppgaver på eksotiske destinasjoner; de sliter også med engelsken.

– Vi må trene litt på engelsken da. Jeg forstår veldig godt engelsk, men når jeg skal snakke engelsk så høres det veldig logisk ut oppi hodet mitt, men det kommer bare ikke ut som jeg tenker det, sier Lill.

– Men vi skal klare å gjøre oss forstått, skyter ektemannen Stian inn.

amazing
amazing

Les også: Amazing Race-Freddy: – Kok og røre allerede fra starten av

Blåser i fløyta

Som deltakere i «The Amazing Race» vil man oppleve både løping, ukjente byer, store folkemengder og steder med liten oversikt. Lill og Stian har derfor tatt med seg ei fløyte som hjelpemiddel i tillegg til penn og papir.

– Jeg tenkte det kanskje var lurt å ha en fløyte hvis man skal ha tak i drosje og sånt. Eller hvis han plutselig skulle forsvinne, så hører han fløyta og hvor jeg er, sier Lill.

Les også: Dette er årets «Amazing Race»-deltakere

Ut og teste grensene

Stian vil gjerne reise til fjerne himmelstrøk, som en jungel i Afrika eller noe annet som er ulikt livet i Norge.

– Det er for å få kjent litt hvor grensene går. Vi lever det trygge A4-livet i Norge og det å utfordre de grensene, det gjør meg ingen ting. Men det er klart, det gjør meg sikkert noe, sier Stian og retter seg selv.

Hvordan det går med ekteparet fra Son og alle de andre deltakerne i «The Amazing Race» ser du onsdag 6. februar klokken 20.00 på TV 2.

Se bildene av alle årets deltakere her: